20/04/2020 20/04/2020 “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Εκκλησία μας θα νικήσει, επειδή και ο Χριστός νίκησε τον θάνατο πριν από 2000 χρόνια”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ.κ. Αμφιλόχιος, απευθυνόμενος στο ποίμνιό του μέσω ραδιοφώνου, τηλεοράσεως και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι η νίκη της Εκκλησίας δεν θα είναι η νίκη κομμάτων και πολιτικώς...
20 Απριλίου, 2020 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2020 - 8:51

Μητρ. Αμφιλόχιος: Θα νικήσουμε και τον ιό και το άδικο

Διαδώστε:
Μητρ. Αμφιλόχιος: Θα νικήσουμε και τον ιό και το άδικο

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Εκκλησία μας θα νικήσει, επειδή και ο Χριστός νίκησε τον θάνατο πριν από 2000 χρόνια”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ.κ. Αμφιλόχιος, απευθυνόμενος στο ποίμνιό του μέσω ραδιοφώνου, τηλεοράσεως και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.
Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι η νίκη της Εκκλησίας δεν θα είναι η νίκη κομμάτων και πολιτικώς αλλά μια νίκη της ελευθερίας του λαού. “Οι πορείες είναι μια έκκληση για συμφιλίωση στο Μαυροβούνιο, όχι για εμβάθυνση των διχασμών υπογράμμισε, αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία με τη εφαρμογή του νέου νόμου .


Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίσης και για την πανδημία τονίζοντας ότι η Εκκλησία προσεύχεται συνεχώς για όλους εκείνους που πλήττονται από τις σοβαρές συνέπειες της νόσου. «Προσευχόμαστε για όλους τους άρρωστους, τους γιατρούς για όλον τον κόσμο», είπε.
“Αυτός δεν είναι ο μόνος ιός στην ιστορία”, δήλωσε ο Μητρ. Αμφιλόχιος, αναφερόμενος συγκεκριμένα στις ιδεολογίες του κακού που έχουν εξαπλωθεί στους ανθρώπους και έχουν προκαλέσει σοβαρές συνέπειες.
«Υπήρξαν πολλοί ιοί σε όλη την ιστορία, όπως εκείνοι του Ναζισμού και του Φασισμού, οι οποίοι ηττήθηκαν και ξεπεράστηκαν», τόνισε και υπογράμμισε ότι η σύγχρονη πανδημία είναι μια προειδοποίηση για τον σύγχρονο άνθρωπο να αλλάξει τη στάση του απέναντι στη φύση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων