09/06/2020 09/06/2020 Στον μεγάλο αγώνα που δίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο, αλλά και στις διώξεις που υφίσταται αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος από τον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα, καλώντας τις αρχές να σταματήσουν να βασανίζουν τον λαό του και να εξοντώσουν εκείνον, αν θεωρούν ότι...
09 Ιουνίου, 2020 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2020 - 8:32

Μητρ. Μαυροβουνίου: “Αν θέλουν ας με σκοτώσουν”

Διαδώστε:
Μητρ. Μαυροβουνίου: “Αν θέλουν ας με σκοτώσουν”

Στον μεγάλο αγώνα που δίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο, αλλά και στις διώξεις που υφίσταται αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος από τον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα, καλώντας τις αρχές να σταματήσουν να βασανίζουν τον λαό του και να εξοντώσουν εκείνον, αν θεωρούν ότι έτσι θα λύσουν το πρόβλημα.  Προανήγγειλε μάλιστα, ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν και πάλι οι ειρηνικές πορείες ενάντια στον θρησκευτικό νόμο, που υφαρπάζει την ορθόδοξη κληρονομιά.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος επεσήμανε ότι τον τελευταίο χρόνο οι νέοι αλλά και ολόκληρος ο ορθόδοξος λαός της χώρας ορκίστηκε να μην παραδώσει τα Ιερά και τους Αγίους του.
“Δυστυχώς, εκείνοι που έχουν την εξουσία συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτόν τον νόμο και ισχυρίζονται ότι τα ιερά που έχουν χτιστεί εδώ από την εποχή του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου δεν ανήκουν στους λαούς αλλά σε αυτούς. Ελπίζουμε ότι ο Θεός θα διαφωτίσει τα μυαλά εκείνων που κυβερνούν το Μαυροβούνιο και ότι δεν θα συνεχίσει το έγκλημα εναντίον των πιστών, των Κληρικών και των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο” υπογράμμισε.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως όλοι ήλπιζαν ότι μετά τη δεκαετία του 1990, οι διώξεις και η βία κατά της Εκκλησίας θα σταματούσαν, προσθέτοντας ότι σήμερα τόσο ο ίδιος όσο και Ιερείς συλλαμβάνονται και προσάγονται σε δίκες.

“Πρέπει να πούμε ένα πράγμα. Μετά από ένα χρόνο και τον όρκο που δώσαμε ότι δεν θα παραδώσουμε τα ιερά μας, δηλώνουμε ότι οι ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν από την επόμενη εβδομάδα”, είπε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου.

“Ως Μητροπολίτης, είμαι έτοιμος να έχω την τύχη που είχαν οι μακαριστοί Μητροπολίτες Ιωαννίκιος και Αρσένιος που εκδιώχθηκαν και βασανίστηκαν. Είμαι έτοιμος, αν πιστεύουν ότι θα κερδίσουν κάτι. Τους καλώ να μην βασανίσουν τον λαό μου και τους κληρικούς, αλλά να λύσουν το πρόβλημα εξοντώνοντας εμένα. Τους καλώ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων