15/05/2020 15/05/2020 Στο δικαστήριο της πόλης Νίκσιτς όπου δικάζεται ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, μαζί με εκατοντάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν απ΄έξω ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του Ιεράρχη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος τόνισε ότι ήρθε στο δικαστήριο προκειμένου να ζητήσει συγχώρεση από τον Επίσκοπο Ιωωννίκιο, και επανέλαβε ότι αν...
15 Μαΐου, 2020 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2020 - 14:57

Μητρ. Μαυροβουνίου: Η κυβέρνηση προκαλεί εμφύλιο

Διαδώστε:
Μητρ. Μαυροβουνίου: Η κυβέρνηση προκαλεί εμφύλιο

Στο δικαστήριο της πόλης Νίκσιτς όπου δικάζεται ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, μαζί με εκατοντάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν απ΄έξω ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του Ιεράρχη.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος τόνισε ότι ήρθε στο δικαστήριο προκειμένου να ζητήσει συγχώρεση από τον Επίσκοπο Ιωωννίκιο, και επανέλαβε ότι αν κάποιος έπρεπε να συλληφθεί και να δικάζεται, είναι ο ίδιος.
“Ζητώ από τον Επίσκοπο να με συγχωρήσει. Είμαι ο κύριος ένοχος εδώ, εάν κάποιος πρέπει να δικάζεται και να κριθεί, τότε δεν υπάρχει άλλος στο Μαυροβούνιο, αλλά ο Μητροπολίτης που είναι ο κύριος ένοχος για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία στο Μαυροβούνιο από τη δεκαετία του 1990 “, δήλωσε και κάλεσε τις αρχές να απελευθερώσουν αμέσως τον κ. Ιωαννίκο και τους ιερείς.
“Πρέπει να τους απελευθερώσουν αν σκέφτονται την ενότητα και την αρμονία του λαού”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση προκαλεί εμφύλιο πόλεμο με τις ενέργειές της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων