05/05/2020 05/05/2020 Για διακρίσεις εις βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συνεχιζόμενη άσκηση βίας κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης της χώρας Στην επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι από την πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων απουσιάζει...
05 Μαΐου, 2020 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2020 - 8:35

Μητρ. Μαυροβουνίου: Συνεχίζονται οι διώξεις κατά της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Μητρ. Μαυροβουνίου: Συνεχίζονται οι διώξεις κατά της Ορθοδοξίας

Για διακρίσεις εις βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συνεχιζόμενη άσκηση βίας κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης της χώρας

Στην επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι από την πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων απουσιάζει οιαδήποτε αναφορά στην Εκκλησία.
Το Συμβούλιο των Επισκόπων καλεί την κυβέρνηση του Μαυρουβουνίου να ανοίξει έναν υγιή δίαυλο διαλόγου με την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με τον νέο θρησκευτικό νόμο, που απειλεί την περιουσία της αλλά και με την πανδημία.
“Εδώ είναι περισσότερο από ένα χρόνο πριν ότι η Εκκλησία έχει υποστεί βίαιες διακρίσεις, και έχει αγνοηθεί από τις αρχές του Μαυροβουνίου” αναφέρεται στην ανακοίνωση και αναφέρεται λεπτομερώς στην εφαρμογή του νέου θρησκευτικού νόμου, με τον οποίο περνούν στα χέρια του κράτους ιστορικές μονές, εκκλησίες και άλλα προσκυνήματα που εδώ και αιώνες ανήκουν στην Σερβική Εκκλησία.
Υπενθυμίζεται επίσης, ότι πριν ξεσπάσει η πανδημία εκατοντάδες άνθρωποι έβγαιναν στους δρόμους σε πολλές πόλεις της χώρας κάθε Κυριακή και Πέμπτη διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά για τον νόμο αυτό.
“Από την αρχή της πανδημίες, η Εκκλησία κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης και αμέσως – με τα πρώτα κυβερνητικά μέτρα (τα οποία στην αρχή δεν αφορούσαν τις ίδιες τις θρησκευτικές τελετές), ανέστειλε όλες (πολυάριθμες και πολύ συχνές) συγκεντρώσεις πιστών. Η αναστολή των πορειών διαμαρτυρίας είναι ένα μέτρο που έχει δείξει τη μέγιστη ευθύνη μας – αν και, από την αρχή, δεν αντιμετώπισε τη συμπάθεια μεγάλου αριθμού πολιτών” αναφέρεται στην ανακοίνωση, και προστίθεται ότι από την αρχή η Εκκλησία προσέφερε στην Κυβέρνηση συνεργασία και βοήθεια.
Η Μητρόπολη Μαυροβουνίου αναφέρει ότι εν μέσω πανδημίας συνέχισε το φιλανθρωπικό της έργο, κρατώντας ανοικτά και διευρύνοντας τα συσσίτια, και εντείνοντας τις προσευχές για την εξάλειψη της πανδημίας
Υποστηρίζει μάλιστα, ότι ενώ έστειλε ειδικές επιστολές στην κυβέρνηση ώστε να συντονιστεί καλύτερα η συνεργασία μέσα στη πανδημία, τα περισσότερα αιτήματα έμειναν αναπάντητα.
Στον αντίποδα, η Εκκλησία καταγγέλλει διώξεις Ιερέων αλλά και του ίδιου του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Αμφιλόχιου με τον πρόσχημα ότι παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας στους ναούς. Και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προωθεί ψευδή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, που εκθέτουν την εκκλησία.
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία ώστε να αναθερμανθούν οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείες μέσω διαλόγου
“Στα τελευταία μέτρα χαλάρωσης των περιορισμών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με ισχύ απο 4/5 δεν γίνεται καμία αναφορά στην Εκκλησία ή τις θρησκευτικές τελετές! Αναρωτιόμαστε που αποσκοπεί αυτό. Είναι μία ακόμα μορφή βίας εναντίον της Ορθοδοξίας΄”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων