17/03/2023 31/03/2023 Με αφορμή τις επικείμενες Προεδρικές εκλογές στο Μαυροβούνιο, η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, με ανακοίνωσή της, καλεί το ποίμνιο να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Η πρόεδρος της Βουλής Ντανιέλα Ντούροβιτς ανακοίνωσε την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του Μαυροβουνίου στις 19 Μαρτίου. Πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογική περίοδο εξαιτίας του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο...
17 Μαρτίου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2023 - 10:25

Μητρόπολη Μαυροβουνίου: Κάλεσμα για συμμετοχή στις Προεδρικές εκλογές

Διαδώστε:
Μητρόπολη Μαυροβουνίου: Κάλεσμα για συμμετοχή στις Προεδρικές εκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες Προεδρικές εκλογές στο Μαυροβούνιο, η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, με ανακοίνωσή της, καλεί το ποίμνιο να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Η πρόεδρος της Βουλής Ντανιέλα Ντούροβιτς ανακοίνωσε την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του Μαυροβουνίου στις 19 Μαρτίου. Πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογική περίοδο εξαιτίας του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς αρνήθηκε να επικυρώσει την επιλογή του εντολοδόχου Πρωθυπουργού Μίοντραγκ Λέκιτς μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης μειοψηφίας του Ντρίταν Αμπάζοβιτς τον Αύγουστο.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Καλούμε όλους τους πιστούς στο Μαυροβούνιο, καθώς και όλους τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να ακούσουν το κάλεσμά μας, να ασκήσουν τα ατομικά και πολιτικά τους δικαιώματα που αναγράφονται στο Σύνταγμα της χώρας μας και τα οποία είναι σύμφωνα με την ανάπτυξη υγιούς Δημοκρατίας, και να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό όλοι μας, ελεύθερα και πολιτισμένα, να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία ασκώντας το εκλογικό μας δικαίωμα”, όπως αναφέρεται στην αρχή της ανακοίνωσης της Ιεράς Μητρόπολης.

“Η συμμετοχή στις εκλογές είναι σύμφωνα με το κάλεσμα του Κυρίου για αγάπη και φροντίδα προς το πλησίον. Έχουμε την ευκαιρία να συνεισφέρουμε δημοκρατικά και νόμιμα στη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας του Μαυροβουνίου, σε μια περίοδο αστάθειας, καταστολής, διατάραξης της ειρήνης και της συνταγματικής τάξης, βαθιάς πνευματικής και πολιτικής κρίσης”, όπως επισημαίνεται.

“Διαπιστώνουμε με λύπη και ανησυχία ότι οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα έως το 2020 και ευθύνονται περισσότερο για την προαναφερθείσα κρίση, εξακολουθούν να μην εγκαταλείπουν την αντιεκκλησιαστική ρητορική τους, συκοφαντώντας την Εκκλησία και προσπαθώντας να διχάσουν τον λαό. Τονίζουμε ότι στην επικείμενη πολιτική διαδικασία, κανένας από αυτούς τους παράγοντες, μεμονωμένα ή ως κόμμα, δεν θα έχει την υποστήριξη της Εκκλησίας”, όπως υπογραμμίζεται .

Από την άλλη, “συνολικά, όλοι όσοι αγωνίζονται να ξεπεράσουν τις βλαβερές για την κοινωνία και επικίνδυνες για την Εκκλησία κρίσεις που προαναφέρθηκαν, έχουν την ευλογία μας για τις προσπάθειές τους. Ταυτόχρονα, απευθύνουμε έκκληση σε όλους, τόσο τους ψηφοφόρους όσο και σε αυτούς που θα εκλεγούν, να μην υποκύψουν στον πειρασμό της χειραγώγησης, της πίεσης και του εκβιασμού κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών, που υποβαθμίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απειλούν την αξιοπιστία της λαϊκής βούλησης”, όπως αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι εδώ και τρεις δεκαετίες, είτε ως Πρόεδρος είτε ως Πρωθυπουργός της χώρας, ο Μίλο Τζουκάνοβιτς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής στο Μαυροβούνιο, το οποίο είναι μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφιο προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ ΜΠΕ, Reuters, mitropolija

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων