19/06/2020 19/06/2020 “Μην στέκεστε μόνο στην επιστήμη της Θεολογίας, αλλά κάντε τη Θεολογία βίωμα” ευχήθηκε προς τους αποφοίτους του Θεολογικού Σεμιναρίου του Αγίου Πέτρου του Τσέτνιε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος με την προτροπή να συνεχίσουν τις θεολογικές τους σπουδές και σε άλλα επίπεδα, ενώ αναφέρθηκε και στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει η πολιτεία...
19 Ιουνίου, 2020 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2020 - 21:56

Μητροπολίτης Αμφιλόχιος: “Αυτή τη στιγμή η Εκκλησία σταυρώνεται”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Αμφιλόχιος: “Αυτή τη στιγμή η Εκκλησία σταυρώνεται”

“Μην στέκεστε μόνο στην επιστήμη της Θεολογίας, αλλά κάντε τη Θεολογία βίωμα” ευχήθηκε προς τους αποφοίτους του Θεολογικού Σεμιναρίου του Αγίου Πέτρου του Τσέτνιε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος με την προτροπή να συνεχίσουν τις θεολογικές τους σπουδές και σε άλλα επίπεδα, ενώ αναφέρθηκε και στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει η πολιτεία έναντι στην Εκκλησία το τελευταίο διάστημα. 

Εξηγώντας προς τους σπουδαστές του σεμιναρίου πως βιώνεται η εμπειρική θεολογία, τόνισε: “Όταν η θεολογία γίνεται βίωμα τότε πραγματικά επιτυγχάνει τον σκοπό της. Το ίδιο ισχύει και για εσάς, τους νέους θεολόγους, αλλά και για εμάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία θεολόγους. Θεολογία χωρίς βίωμα, χωρίς εφαρμογή στην καθημερινή ζωή, στη σκέψη, στη συμπεριφορά, δεν είναι θεολογία”.

Αναφερόμενος προς τους καθηγητές, υπογράμμισε πως θα πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τη διδασκαλία της Ιεράς Επιστήμης έτσι ώστε το έργο τους να συνεχίσει να παράγει καρπούς. 

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Μαυροβούνιο τονίζοντας πως η αρχές κατηγορούν την Εκκλησία ότι λειτουργεί με πολιτικά κριτήρια και σκοπούς, ενώ η Εκκλησία αγωνίζεται καθημερινά να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της και τα ιερά της τα οποία ο νόμος για τις θρησκευτικές ελευθερίες θέτει σε άμεσο κίνδυνο. “Αυτή τη στιγμή η Εκκλησία σταυρώνεται όπως ο Κύριος μας. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε πως μετά τη σταύρωση έρχεται η Ανάσταση”, σημείωσε.  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων