14/07/2020 14/07/2020 Το μήνυμα της ορθόδοξης εκκλησίας του Μαυροβουνίου για την ημέρα των Αγίων και πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου προς τους πιστούς διαβάστηκε μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Λιτανεία σε όλο το Μαυροβούνιο στις 12 Ιουλίου και ήταν για ακόμα μια φορά ενωτικό, ειρηνικό και με πολλές αλήθειες για τους διωγμούς που αυτή υφίσταται. Ο...
14 Ιουλίου, 2020 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2020 - 19:01

Μητροπολίτης Αμφιλόχιος: «Να μην ξαναρχίσουν οι αδελφοκτονίες»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Αμφιλόχιος: «Να μην ξαναρχίσουν οι αδελφοκτονίες»

Το μήνυμα της ορθόδοξης εκκλησίας του Μαυροβουνίου για την ημέρα των Αγίων και πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου προς τους πιστούς διαβάστηκε μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Λιτανεία σε όλο το Μαυροβούνιο στις 12 Ιουλίου και ήταν για ακόμα μια φορά ενωτικό, ειρηνικό και με πολλές αλήθειες για τους διωγμούς που αυτή υφίσταται. Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος συγκλόνισε τους πιστούς, ζητώντας απ’ όλο το λαό της χώρας «να μην ξαναρχίσουν οι αδελφοκτονίες»!

Διαβάστε το μήνυμα: 

«Πρώτα από όλα, πάντα είναι το πιο σημαντικό, πως η Εκκλησία του Χριστού έχει τον δικό της τρόπο και στόχο μεταξύ των ανθρώπων σε οποιαδήποτε στιγμή. Ο στόχος είναι να ενωθεί ο άνθρωπος με τον Θεό και να κερδίσει την αιώνια ζωή. Το μήνυμα προς τον κόσμο ήταν, είναι και παραμένει ένα μήνυμα ειρήνης του Θεού μεταξύ των αδελφών με απώτερο στόχο την επούλωση των τραυμάτων από την αδελφοκτονία ( κάθε άνθρωπος είναι αδελφός μας) και την υπέρβαση των συγκρούσεων και των διαιρέσεων, που φέρνουν την αμαρτία. Έτσι πορεύεται η εκκλησία ανά τους αιώνες και δεν έχει άλλο πιο ευλογημένο μονοπάτι ή κλήση. 

Δεν ήρθε ο Χριστός στον κόσμο για να θεραπεύσει τους αμαρτωλούς;

Χαιρετίζουμε τη γιορτή των Αγίων Αποστόλων με μεγάλη χαρά, που έχουμε λόγω της αληθινής πνευματικής ανάκαμψης του Μαυροβουνίου και, ειδικότερα, του ευλογημένου και καλού λαού του Θεού, ανθρώπων όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, που έδειξαν το πιο όμορφό τους πρόσωπο στη λιτανεία και που, με την πίστη, τη σοφία, την αξιοπρέπεια, την επιμονή και την ηρεμία τους, εντυπωσίασαν το Μαυροβούνιο, αλλά και όλο τον κόσμο. Το παράδειγμα και η θυσία έχουν δείξει ότι δεν παραδίδουμε τα άγια.

Περιμένουμε ακόμα απάντηση από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, το οποίο ετοιμάζεται για εκλογές. Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και νέους πειρασμούς, που ούτε να συγκαλυφθούν μπορούν ούτε και να επιλυθούν ξεσηκώνοντας ή αναβιώνοντας την αδελφοκτονία στο όνομα μιας νέας ταυτότητας, όπως και τις διαιρέσεις, το αδελφικό μίσος και τις συγκρούσεις. Για όλα αυτά την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, όπως και για την υιοθέτηση ενός νόμου όπως αυτός για τις θρησκευτικές ελευθερίες, που ληστεύει την εκκλησιαστική περιουσία και ο οποίος είναι αντίθετος με την θέληση της πλειοψηφίας των Μαυροβούνιων. Βλέπουμε με θλίψη ότι μέσω των κοινωνικών δικτύων διαχέεται, τελευταία, παραπληροφόρηση για «λίστες υποψηφίων εκλεγομένων» που έχουν την ευλογία της Εκκλησίας. Μάθετε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες λίστες, το επαναλαμβάνουμε και το τονίζουμε. Αυτό που λέμε στους Μαυροβούνιους είναι να πάνε στις κάλπες και να εκλέξουν μια κυβέρνηση που δεν θα περάσει έναν τέτοιον αντι-εκκλησιαστικό και παράνομο νόμο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Τσετίνιε

Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας 

+ Αμφιλόχιος 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων