29/05/2022 29/05/2022 “Ο Άγιος Σάββας ήταν αυτός ο οποίος μας έφερε κοντά στον Χριστό, αυτός που μας ένωσε με τον Χριστό” επεσήμανε από το παρεκκλήσιο του Αγίου Σάββα στο Πετσιβάλι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ο οποίος προεξήρχε του συλλείτουργου που τέλεσε με τον Επίσκοπο Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθόδιο, με αφορμή την εορτή της...
29 Μαΐου, 2022 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2022 - 12:29

Μητροπολίτης Μαυροβουνίου: “Ο Άγιος Σάββας μας ένωσε με τον Χριστό”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Μαυροβουνίου: “Ο Άγιος Σάββας μας ένωσε με τον Χριστό”

“Ο Άγιος Σάββας ήταν αυτός ο οποίος μας έφερε κοντά στον Χριστό, αυτός που μας ένωσε με τον Χριστό” επεσήμανε από το παρεκκλήσιο του Αγίου Σάββα στο Πετσιβάλι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ο οποίος προεξήρχε του συλλείτουργου που τέλεσε με τον Επίσκοπο Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθόδιο, με αφορμή την εορτή της μετακομιδής του ιερού Λειψάνου του Αγίου Σάββα.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια σε αυτό τον ναό τελείται Θεία Λειτουργία με αφορμή την εορτή η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Επισκόπου κ. Μεθοδίου στις 28 Μαΐου.

Στη σημασία των ιερών Λειψάνων και την προσωπικότητα του Αγίου Σάββα μίλησε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην παράδοση του σερβικού λαού και την τιμή που αποδίδεται στον Άγιο. “Ο Άγιος Σάββας που μας έδωσε εντολή να μαζευτούμε, μας έφερε στον Κύριο Ιησού Χριστό, μας ένωσε με τον Χριστό, μας έφερε στην Εκκλησία του”, ανέφερε και πρόσθεσε ” εδώ και οκτώ αιώνες ακολουθούμε το δρόμο του Αγίου Σάββα και αυτός είναι ο δρόμος του Χριστού, ο ευαγγελικός δρόμος. Και, δόξα τω Θεώ, ακολουθούμε το δρόμο των προγόνων μας, που έκαναν τα πάντα για να μαρτυρήσουν την πίστη τους ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές “.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος και Επίσκοπος κ. Μεθόδιος ευλόγησαν τους προσφερόμενους άρτους και ευχήθηκαν στους πιστούς που παραβρέθηκαν στον εορτασμό η ευχή του Αγίου Σάββα να τους συνοδεύει στην καθημερινότητά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων