02/05/2023 02/05/2023 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε την Πρωτομαγιά για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Gornji Bandići (Γκόρνι Μπάντιτσι), όπου συμμετείχε πλήθος μικρών και μεγάλων μαθητών. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο ιδιαίτερος λόγος της άφιξής του ήταν να επισκεφθεί τον νέο ιερέα της ενορίας Zoran...
02 Μαΐου, 2023 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2023 - 12:56

Μητροπολίτης Μαυροβουνίου: « Ό,τι είναι καλό και κάθε καλή αλλαγή έρχεται από τα παιδιά»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Μαυροβουνίου: « Ό,τι είναι καλό και κάθε καλή αλλαγή έρχεται από τα παιδιά»

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε την Πρωτομαγιά για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Gornji Bandići (Γκόρνι Μπάντιτσι), όπου συμμετείχε πλήθος μικρών και μεγάλων μαθητών.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο ιδιαίτερος λόγος της άφιξής του ήταν να επισκεφθεί τον νέο ιερέα της ενορίας Zoran Jovićević καθώς και να συναντήσει τους ίδιους τους ενορίτες. «Ανυπομονώ για αυτή την όμορφη και υπέροχη συνάντηση, αυτή την υπέροχη Πασχαλινή σύναξη. Ας είναι αυτή η σύναξη ενάρετη, ευλογημένη και να πληθαίνει χρόνο με το χρόνο», είπε ο Μητροπολίτης, εκφράζοντας ιδιαίτερη χαρά για την παρουσία των παιδιών στον Ιερό Ναό. «Ό,τι είναι καλό και κάθε καλή αλλαγή έρχεται από τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα γεγονότα πριν από τα πάθη του Χριστού και μετά την Ανάσταση. «Καθώς ο Κύριος αποκάλυψε το θέλημά Του ότι θα πήγαινε στην Ιερουσαλήμ, ότι θα δεχτεί το θέλημα του Θεού, και ότι θα παραδοθεί στους δικαστές, τους συκοφάντες και στις ρωμαϊκές αρχές για να Τον Σταυρώσουν, οι μαθητές Του ταράχτηκαν», δήλωσε στην αρχή και πρόσθεσε ότι εκείνοι του υποσχέθηκαν ότι θα μείνουν για πάντα μαζί του, ενώ ο Κύριος τους προειδοποίησε για τις ανθρώπινες αδυναμίες. «Τον πρόδωσαν, γιατί τους κυρίευσε ο φόβος», είπε.

«Ο Κύριος συγχώρησε όλους τους Αγίους Αποστόλους και τους αγκάλιασε. Η Ανάσταση του Χριστού τους ενίσχυσε και κανένας φόβος δεν μπόρεσε να μπει στις καρδιές τους, ιδιαίτερα μετά την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος», τόνισε.

«Η Ανάσταση είναι μια νέα ζωή, μια νέα πραγματικότητα, ένα νέο συναίσθημα, μια νέα βεβαιότητα ότι η Εκκλησία του Θεού ζει σε όλη την ιστορία», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι πρώτη φορά επισκέπτεται αυτόν τον Ιερό Ναό: «Σε αυτόν τον υγιή τόπο οι άνθρωποι ποτέ δεν αφθονούσαν σε υλικό πλούτο, αλλά αφθονούσαν σε πνευματικό πλούτο. Αυτό φαίνεται από τα ιερά που έχτισαν οι άγιοι πρόγονοί σας για τη δόξα του ο Κύριος ο Θεός».

 

   

Με πληροφορίες και φωτγογραφίες από mitropolija.com (Тијана Лекић)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων