11/06/2022 11/06/2022 Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Πρίγκιπα Μιχαήλ Ομπρένοβιτς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 154 ετών από τον θάνατο του, τέλεσε ο από Χβόσταν εψηφισμένος Επίσκοπος Δυτικής Ευρώπης κ. Ιουστίνος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Βελιγραδίου, πλασιούμενος από ιερείς του ναού την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022. του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Στην ομιλία...
11 Ιουνίου, 2022 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2022 - 14:58

Μνημόσυνο για τον Πρίγκιπα Μιχαήλ Ομπρένοβιτς στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον Πρίγκιπα Μιχαήλ Ομπρένοβιτς στο Βελιγράδι

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Πρίγκιπα Μιχαήλ Ομπρένοβιτς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 154 ετών από τον θάνατο του, τέλεσε ο από Χβόσταν εψηφισμένος Επίσκοπος Δυτικής Ευρώπης κ. Ιουστίνος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Βελιγραδίου, πλασιούμενος από ιερείς του ναού την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος επεσήμανε ότι αν ο Πρίγκιπας Μιχαήλ ζούσε περισσότερο, η Σερβία θα είχε διαφορετική ανάπτυξη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και πρόσθεσε ότι οι ιδέες και το όραμα του για την οικογένεια του και την πατρίδα του θα μείνουν στην αιωνιότητα. Παράλληλα, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Πρίγκιπας αποτελεί παράδειγμα αγάπης για την πατρίδα και αγώνα για το όφελος του λαού.

Μετά το μνημόσυνο, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Πρίγκιπα Μιχαήλ από εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας, Απασχόλησης, Βετεράνων και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Διατήρησης της Παράδοσης των Απελευθερωτικών Πολέμων της Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων