03/07/2022 03/07/2022 Με την ευκαιρία της 30ής επετείου από τα δεινά του σερβικού λαού στο Σρέντνιε Ποντρίνιε και στο Μπιρτς, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε χθες, 2 Ιουλίου 2022, την Ιερά Μητρόπολη Δαμπροβοσνίας και τέλεσε Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπράτουνατς. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Ο Σέρβος Πατριάρχης προεξήρχε της Θείας...
03 Ιουλίου, 2022 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2022 - 11:21

Μνημόσυνο για τους Σέρβους πεσόντες 30 χρόνια μετά

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τους Σέρβους πεσόντες 30 χρόνια μετά

Με την ευκαιρία της 30ής επετείου από τα δεινά του σερβικού λαού στο Σρέντνιε Ποντρίνιε και στο Μπιρτς, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε χθες, 2 Ιουλίου 2022, την Ιερά Μητρόπολη Δαμπροβοσνίας και τέλεσε Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπράτουνατς.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ο Σέρβος Πατριάρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσοστόμου, του εκλεγέντα Επισκόπου Hvosho και Δυτικής Ευρώπης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Ιουστίνου. Ο Πατριάρχης τέλεσε στη συνέχεια, στις 10:30 π.μ., μνημόσυνο στην πόλη και στο στρατιωτικό νεκροταφείο.

Μετά τη Λειτουργία, ο Πατριάρχης οδήγησε εν πομπή το ποίμνιο από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προς την Πόλη και το Στρατιωτικό Νεκροταφείο στο Μπράτουνατς, όπου τέλεσε μνημόσυνο για όλους τους Σέρβους που «έφυγαν» τον 20ό αιώνα.

«Προσευχόμαστε για όλους τους αγαπημένους μας, για όλα τα αθώα θύματα εδώ στο Σρέντνιε Ποντρίνιε και στο Μπιρτς, προσευχόμαστε για γνωστά και άγνωστα θύματα σε κάθε μέρος. Προσευχόμαστε για όλους, αλλά, ακριβώς ως Χριστιανοί, όπως αυτοί που πιστεύουν στον Χριστό και στο Ευαγγέλιό Του, ας προσευχόμαστε για τα θύματα που ανήκουν σε άλλα έθνη, και για εκείνα στη Σρεμπρένιτσα, και για κάθε αθώο θύμα σε οποιοδήποτε τόπο, ανεξαρτήτως έθνους και θρησκείας, έχοντας πάντα ελπίδα και κοιτάζοντας το πρόσωπο του σταυρωμένου και αναστημένου Χριστού, του νικητή του θανάτου και ζωοδόχου, γιατί ενώπιον του Θεού όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, ιδιαίτερα τα αθώοι θύματα», τόνισε ο Πατριάρχης Πορφύριος, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού πρέπει να είμαστε ειρηνοποιοί: «Να οικοδομήσουμε μια κοινότητα που να περιλαμβάνει τη συγχώρεση (και να συγχωρούμε εμείς τους άλλους και να την ζητάμε από τους άλλους), γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προσβλέπουμε στην αιώνια ζωή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων