21/05/2020 21/05/2020 Έξι χρόνια από τον θάνατο του διάσημου ιεροψάλτη Λυκούργου Αγγελόπουλου συμπληρώθηκαν στις 18 Μαΐου το 2020 και στην Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  στο Νόβισαντ στη Σερβία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Την ίδια μέρα τελέστηκε και το μνημόσυνο και για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του βιολιστή και τραγουδιστή Βλαντιμίρ Νικόλιτς, φίλου της Σχολής...
21 Μαΐου, 2020 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 15:53

Μνημόσυνο στη μνήμη του ιεροψάλτη Λυκούργου Αγγελόπουλου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο στη μνήμη του ιεροψάλτη Λυκούργου Αγγελόπουλου

Έξι χρόνια από τον θάνατο του διάσημου ιεροψάλτη Λυκούργου Αγγελόπουλου συμπληρώθηκαν στις 18 Μαΐου το 2020 και στην Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  στο Νόβισαντ στη Σερβία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Την ίδια μέρα τελέστηκε και το μνημόσυνο και για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του βιολιστή και τραγουδιστή Βλαντιμίρ Νικόλιτς, φίλου της Σχολής Ιεροψαλτών  “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”. 

Ο Λυκούργος Αγγελόπουλος ήταν γενικά γνωστός και αναγνωρισμένος σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο ως ένας από τους σημαντικότερους γνώστες και καθηγητές της εκκλησιαστικής μουσικής. Με τη χορωδία του, συμμετείχε σε πολλές σημαντικές εκκλησιαστικές εκδηλώσεις και μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, τραγουδώντας και δημοσιεύοντας τις πιο όμορφες εκκλησιαστικές συνθέσεις από την πλούσια μουσική παράδοση της Ανατολικής εκκλησίας. Αυτός ο πραγματικά σπουδαίος δάσκαλος της εκκλησιαστικής μουσικής και απόστολος της βυζαντινής μουσικής στη Δύση ήταν ανοιχτός σε όποιον αγαπούσε και ήθελε να μάθει εκκλησιαστική μουσική, ανεξάρτητα από το έθνος στο οποίο ανήκε. Αυτό αποδεικνύεται από το πλήθος των μαθητών που άφησε πίσω του, τόσο από την πατρίδα του στην Ελλάδα όσο και από άλλες ορθόδοξες χώρες. Η επιρροή και η εξουσία του Λυκούργου άφησαν ένα μεγάλο σημάδι στην ανανέωση της βυζαντινής μουσικής παράδοσης στη Σερβία.

Ο Λυκούργος Αγγελόπουλος ίδρυσε το 2011 τη Σχολή Ιεροψαλτών “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός” στο Νόβισαντ της Σερβίας.

Ο Βλαντιμίρ Νικόλιτς ήταν ένας από τους ιδρυτές της σερβικής βυζαντινής χορωδίας “Mojsije Petrović”. Ήταν δάσκαλος τραγουδιού, μάστερ τεχνών και καθηγητής βιολιού σε Σχολή Μουσικών Ταλέντων. Υπήρξε γνωστός στο κοινό της εκκλησίας για το όμορφο χρώμα της φωνής του και τη μεγάλη του γνώση για την παραδοσιακή Εκκλησιαστική μουσική και τους εκκλησιαστικούς ύμνους. Ο Βλαντιμίρ Νικόλιτς  γεννήθηκε το 1974 στο Βελιγράδι και απεβίωσε στις 18 Μαΐου το 2018.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων