03/01/2020 03/01/2020 Να αντισταθεί στην κατάφωρη αδικία που συμβαίνει έναντι της Εκκλησίας, κάλεσε το ποίμνιο του Μαυροβουνίου ο Πανιερώτατος Επίσκοπος  Μπουντίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος. Ο Πανιερώτατος ιερούργησε χθες στον Ιερό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Μπιέλο Πόλιε. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην έλευση των Χριστουγέννων και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που καλούνται να εορτάσουν φέτος οι...
03 Ιανουαρίου, 2020 - 9:15

“Να αντισταθούμε στην αδικία που συμβαίνει στην Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Να αντισταθούμε στην αδικία που συμβαίνει στην Εκκλησία”

Να αντισταθεί στην κατάφωρη αδικία που συμβαίνει έναντι της Εκκλησίας, κάλεσε το ποίμνιο του Μαυροβουνίου ο Πανιερώτατος Επίσκοπος  Μπουντίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος.

Ο Πανιερώτατος ιερούργησε χθες στον Ιερό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Μπιέλο Πόλιε. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην έλευση των Χριστουγέννων και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που καλούνται να εορτάσουν φέτος οι πιστοί, μετά και  την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

“Ετοιμαζόμαστε μέσα από την νηστεία και την προσευχή να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Την περίοδο αυτή σημειώνεται μια μεγάλη αδικία απέναντι στο Πατριαρχείο της Σερβίας και μια επίθεση στην Ορθοδοξία στο Μαυροβούνιο. Ως χριστιανοί έχουμε καθήκον να αντισταθούμε σε αυτό συμβαίνει. Αυτός ο νόμος θα πρέπει αν αποσυρθεί γιατί εναντιώνεται στο λαό της Εκκλησίας πάνω απ’ όλα. Αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει από τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών. Ο νόμος δεν είναι δίκαιος και εναρμονισμένος με το διεθνές δίκαιο και αυτό τον καθιστά άκυρο. Εμείς δεν θα προβούμε σε ακρότητες γιατί η θέληση του Θεού επιτάσσει την δικαιοσύνη και την αλήθεια. Και αυτή θα έρθει σύντομα. Το μόνο που ζητούμε είναι η πολιτεία να αλλάξει ή να τροποποιήσει αυτό το νομοσχέδιο, στα άρθρα που εναντιώνονται στην Εκκλησία”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πανιερώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων