03/07/2020 03/07/2020 Με τον Σερβοβόσνιο ηγέτη Μίλοραντ Ντόντικ, μέλος της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας, του Πατριαρχείου Σερβίας, κ. Χρυσόστομος. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το θέμα επιστροφής της περιουσίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Σεράγεβο. “Μιλήσαμε για τις λεπτομέρειες του τρόπου επιτάχυνσης αυτής της διαδικασίας και τελικά θα την ολοκληρώσουμε” υπογράμμισε ο κ....
03 Ιουλίου, 2020 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2020 - 13:18

“Να επιστραφεί η Ορθόδοξη κληρονομιά στο Σεράγεβο”

Διαδώστε:
“Να επιστραφεί η Ορθόδοξη κληρονομιά στο Σεράγεβο”

Με τον Σερβοβόσνιο ηγέτη Μίλοραντ Ντόντικ, μέλος της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας, του Πατριαρχείου Σερβίας, κ. Χρυσόστομος. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το θέμα επιστροφής της περιουσίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Σεράγεβο.

“Μιλήσαμε για τις λεπτομέρειες του τρόπου επιτάχυνσης αυτής της διαδικασίας και τελικά θα την ολοκληρώσουμε” υπογράμμισε ο κ. Ντόντικ.

Τόνισε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εργάζεται πολύ επιμελώς για το θέμα επιστροφής της περιουσίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που βρίσκεται στο Σεράγεβο.
Ο Σερβοβόσνιος ηγέτης υπενθύμισε ότι η τεράστια περιουσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατασχέθηκε στο Σεράγεβο και ότι έως τώρα δεν υπήρξε καμία πρόθεση ή κίνηση για επιστροφή της, όπως έγινε με άλλες θρησκευτικές κοινότητες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων