18/04/2021 18/04/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε το Σάββατο 17 Απριλίου στην Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας πριν από την έναρξη της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας. Ο Μακαριώτατος προσευχήθηκε και μίλησε στους παρευρισκόμενους. Μεταξύ άλλων ανέφερε: “Πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό πριν από...
18 Απριλίου, 2021 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2021 - 9:23

“Να προσευχόμαστε στον Θεό πριν από κάθε πράξη που κάνουμε”

Διαδώστε:
“Να προσευχόμαστε στον Θεό πριν από κάθε πράξη που κάνουμε”

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε το Σάββατο 17 Απριλίου στην Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας πριν από την έναρξη της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας. Ο Μακαριώτατος προσευχήθηκε και μίλησε στους παρευρισκόμενους.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: “Πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό πριν από κάθε πράξη που κάνουμε, έτσι ώστε να μην είναι μόνο η πράξη μας, αλλά και ο καρπός της  συνεργασίας μας με τη Χάρη του Θεού. Εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι δικό μας, το έργο μας όσο καλό και να είναι και όση γνώση και αν έχουμε θα είναι πάντα ημιτελές αν είναι αποκλειστικά από το μυαλό μας και δεν θα έχει το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα”. 

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπό την προεδρία του Πατριάρχη, ελήφθησαν αρκετές σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τη ζωή της Εκκλησίας στην Ιερά Μητρόπολη Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας ενώ έγινε απολογισμός των πράξεων της προηγούμενης χρονιάς και τόνισαν τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν, όπως τον σεισμό του Μαρτίου του 2020, ενώ συζήτησαν την πανδημία και τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εντός της χρονιάς.

Ο Μακαριώτατος την Παρασκευή τέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ και ανέγνωσε τον πρώτο χαιρετισμό προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων