05/12/2020 05/12/2020 Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος ο οποίος τελεί χρέη τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη κυρού Αμφιλοχίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γράφει:  “Η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία σε όλη την ανθρωπότητα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων του Μαυροβουνίου. Πολλές οικογένειες θρηνούν την...
05 Δεκεμβρίου, 2020 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2020 - 15:26

“Να συνεχίσουμε να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα”

Διαδώστε:
“Να συνεχίσουμε να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα”

Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος ο οποίος τελεί χρέη τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη κυρού Αμφιλοχίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γράφει: 

“Η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία σε όλη την ανθρωπότητα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων του Μαυροβουνίου. Πολλές οικογένειες θρηνούν την απώλεια των μελών τους που παρασύρονται από αυτόν τον θανατηφόρο ιό, και ακόμη περισσότερες είναι εκείνες των οποίων τα μέλη υποβάλλονται σε θεραπεία για τον ίδιο ιό σε νοσοκομεία ή στα σπίτια τους.

Θαυμάζουμε τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που αγωνίζονται ηρωικά για κάθε ασθενή για μήνες χωρίς διακοπή, αλλά ο καθένας από εμάς πρέπει επίσης να ανησυχεί για την υγεία του. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από αυτούς εξαντλούνται ήδη από ενέργεια. Με μια προσευχή προς τον Θεό να δώσει θεραπεία σε όλους τους ασθενείς, αρετή και αντοχή στους γιατρούς, και με την ελπίδα ότι σύντομα, με τη βοήθεια του Θεού, χρησιμοποιώντας τα επιτεύγματα της ιατρικής και την ηρωική δράση των γιατρών, θα ξεπεράσουμε αυτήν την επικίνδυνη και απαίσια πληγή, καλούμε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και όλους τους καλούς ανθρώπους να συνεχίσουμε να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα βάσει των ιατρικών γνώσεων και εμπειριών. Με αυτόν τον τρόπο, ως υπεύθυνη και πολιτισμένη κοινότητα, θα βοηθήσουμε καλύτερα τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, να δώσουμε ισχυρή ανθρώπινη υποστήριξη στους γιατρούς και να προστατεύσουμε τους υγιείς από νέες ασθένειες” καταλήγει ο Πανιερώτατος. 

Υπενθυμίζεται ότι:  Δελτίο Τύπου με αφορμή το Ιερό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από την κοίμηση του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη όπου αναφέρει ότι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα τιμηθεί η μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη σε όλες τις Εκκλησίες και τα Μοναστήρια της Μητροπόλεως.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων του Πατριαρχείου Σερβίας ενώ η Ιερά Μητρόπολη τονίζει ότι λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρή επιδημιολογική κατάσταση της χώρας του Μαυροβουνίου στη Θεία Λειτουργία θα παρευρίσκονται μόνο κληρικοί και μοναχοί ενώ οι πιστοί που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον μακαριστό Μητροπολίτη θα μπορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας να προσεγγίζουν τον τάφο του και να ανάψουν ένα κερί. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από την Ιερά Μητρόπολη και το Radio Svetigora.

Ακόμα η Ιερά Μητρόπολη καταλήγει: «Όντας στην περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων, όπου η πνευματική ζωή κάθε πιστού είναι πιο έντονη σας υπενθυμίζουμε ότι για όλες τις πνευματικές ανάγκες που έχουν οι πιστοί, όπως και την προηγούμενη περίοδο, μπορούν να επικοινωνούν με τους ιερείς της ενορίας τους. Προσευχόμαστε ο Κύριος Ιησούς Χριστός να αναπαύσει τη ψυχή του μακαριστού Μητροπολίτη και πνευματικού μας πατέρα κυρού Αμφιλοχίου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων