04/09/2020 04/09/2020 Νέα αναβολή, την τρίτη κατά σειρά, έλαβε η δίκη του Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου και των άλλων οκτώ Ιερέων που διώκονται από την απερχόμενη κυβέρνηση του Μαυροβουνίου. Η ακροαματική διαδικασία είχε οριστεί για σήμερα 4 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας αιτιολογημένης απουσίας του δικαστή Igor Đuričković. Σύμφωνα με έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ...
04 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2020 - 14:51

Νέα αναβολή στη δίκη του Επισκόπου Ιωαννίκιου

Διαδώστε:
Νέα αναβολή στη δίκη του Επισκόπου Ιωαννίκιου

Νέα αναβολή, την τρίτη κατά σειρά, έλαβε η δίκη του Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου και των άλλων οκτώ Ιερέων που διώκονται από την απερχόμενη κυβέρνηση του Μαυροβουνίου.

Η ακροαματική διαδικασία είχε οριστεί για σήμερα 4 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας αιτιολογημένης απουσίας του δικαστή Igor Đuričković. Σύμφωνα με έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης  η νέα ημερομηνία της δίκης θα οριστεί το προσεχές διάστημα και οι κατηγορούμενοι θα λάβουν τις σχετικές κλήσεις για να απολογηθούν.

Ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς και οι άλλοι Ιερείς κατηγορούνται ότι παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας. Κατόπιν εντολής των αστυνομικών αρχών είχαν συλληφθεί και παρέμειναν υπό κράτηση επί 72 ώρες.

Η πρώτη ακρόαση της κύριας δίκης είχε προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου και αναβλήθηκε επειδή ο ιερέας Slobodan Jokić, ένας από τους κατηγορούμενους, ήταν στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων υγείας. Η επόμενη ακρόαση είχε προγραμματιστεί για τις 16 Ιουλίου  και αναβλήθηκε λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, ενώ η τελευταία ακροαματική διαδικασία που ήταν για σήμερα δεν διεξήχθη λόγω απουσίας του δικαστή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων