20/08/2019 20/08/2019 Έντονες αντιδράσεις μεταξύ των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου έχει προκαλέσει η δήλωση του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης του Κοσόβου Κάντρι Βέσελι σχετικά με το μεσαιωνικό φρούριο του Νόβο Μπρντο και τoν παρακείμενο ερειπωμένο ναό του Αγίου Νικολάου. Λίγες ημέρες μετά την τέλεση θεία λειτουργίας στην περιοψ΄ξ από τον Ρ/Καθολικό Επίσκοπο του Κοσσυφοπεδίου Dodë Gjergji και τον Αλβανό...
20 Αυγούστου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2019 - 8:35

Νέες προκλήσεις εναντίον της Ορθοδοξίας στο Κόσοβο

Διαδώστε:
Νέες προκλήσεις εναντίον της Ορθοδοξίας στο Κόσοβο

Έντονες αντιδράσεις μεταξύ των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου έχει προκαλέσει η δήλωση του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης του Κοσόβου Κάντρι Βέσελι σχετικά με το μεσαιωνικό φρούριο του Νόβο Μπρντο και τoν παρακείμενο ερειπωμένο ναό του Αγίου Νικολάου.
Λίγες ημέρες μετά την τέλεση θεία λειτουργίας στην περιοψ΄ξ από τον Ρ/Καθολικό Επίσκοπο του Κοσσυφοπεδίου Dodë Gjergji και τον Αλβανό Αρχιεπίσκοπο του Μαυροβουνίου Ζέφ Γκάσι, ο κ. Βέσελι με μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τονίζει ότι είναι περήφανος που ύψωσε την κοσοβάρικη σημαία στο μεσαιωνικό αυτό μνημείο.
Εκτός από την ανακοίνωση, επισύναψε φωτογραφίες με μέλη της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου στους πρόποδες του φρουρίου.

Εκπρόσωποι των Σέρβων μιλούν πλέον ανοικτά για οικειοποίηση των σερβικών μνημείων και της χριστιανικής ορθόδοξης παράδοσης στην περιοχή από τους Αλβανόφωνους της επαρχίας.

“Ένα έθνος δεν μπορεί να οικοδομήσει την πνευματική του παράδοση πάνω σε ένα άλλο έθνος. Παίρνουν τα μνημεία μας επειδή δεν έχουν τα δικά τους. Η πολιτιστική κληρονομιά των Σέρβων στην περιοχή είναι πολύ παλαιότερη από κάθε άλλη κουλτούρα – αλβανική ή μουσουλμανική” τονίζει χαρακτηριστικά ένα συνταξιούχος δάσκαλος της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων