17/07/2020 17/07/2020 Στο παρεκκλήσι, που αφιερώθηκε στην  Ιερή εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας, τελέσθηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Κράλιεβο της Σερβίας από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Ζίτσης, κ. Ιουστίνο. Πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος ευλόγησε τις νέες αγιογραφίες του παρεκκλησίου, που έγιναν από τον Dejan Kamidžorac και τους...
17 Ιουλίου, 2020 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 17:36

Νέες βυζαντινές αγιογραφίες ευλόγησε ο Επίσκοπος Ζίτσης

Διαδώστε:
Νέες βυζαντινές αγιογραφίες ευλόγησε ο Επίσκοπος Ζίτσης

Στο παρεκκλήσι, που αφιερώθηκε στην  Ιερή εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας, τελέσθηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Κράλιεβο της Σερβίας από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Ζίτσης, κ. Ιουστίνο.

Πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος ευλόγησε τις νέες αγιογραφίες του παρεκκλησίου, που έγιναν από τον Dejan Kamidžorac και τους συνεργάτες του, Nenad Matović και Stefan Novaković. Ο πρωτομάστορας Kamidžorac έχει θητεύσει στη Σχολή Αγιογραφίας του Αγίου Όρους.

Στο παρεκκλήσι αγιογραφήθηκαν η Γέννηση του Χριστού, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, η Σταύρωση, η Ανάσταση και η Ανάληψη του Κυρίου, κεντρικά γεγονότα από τον βίο της Παναγίας (Η Θεοτόκος σε μικρή ηλικία, τα Εισόδια, ο Ευαγγελισμός, η Κοίμηση της Θεοτόκου), και φυσικά η «Πλατυτέρα των Ουρανών»  και πολλοί Άγιοι.

Πολλοί πιστοί κοινώνησαν κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας, ενώ ο Πανιερώτατος Επίσκοπος στο κήρυγμά του είπε ότι η Μητέρα του Θεού είναι η προστάτιδα όλων εκείνων που πιστεύουν ότι εκείνη γέννησε τον Υιό του Θεού, για τη σωτηρία του κόσμου. Ο κ. Ιουστίνος κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου, οι οποίοι καλούσαν το ποίμνιο να μην γιορτάζει την Παναγία μόνο με το μυαλό αλλά και με την καρδιά και να της προσφέρει μια μικρή θυσία, αφιερώνοντας δέκα λεπτά του χρόνου του κάθε μέρα. «Στην Παναγία», τόνισε «που είναι αφιερωμένο το «Τη Υπερμάχω» και το έψαλε.

«Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσουμε την προστασία και τη χάρη της», είπε ο Επίσκοπος, ευχόμενος στους επισκέπτες να συνοδεύονται από την ευλογία της Αγίας Μητέρας του Θεού σε όλες τις μέρες της ζωής τους.

Πηγή: Επισκοπή Ζίτσης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων