30/12/2019 30/12/2019 Στην αξία του μυστηρίου τις ιερωσύνης αναφέρθηκε, χθες, κατά τη διάρκεια της χειροτονία του διακόνου Ντράγκαν Σίμιτς, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. “Από σήμερα εντάσσεσαι στον ιερό κλήρο της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου. Η διακονία σου θα είναι διακονία προς την Εκκλησία και τον λαό της. Πάντα να έχεις στο νου σου ότι διακονείς τον Χριστό” τόνισε...
30 Δεκεμβρίου, 2019 - 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2019 - 13:20

Νουθεσίες προς νέο κληρικό από τον Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Νουθεσίες προς νέο κληρικό από τον Πατριάρχη Σερβίας

Στην αξία του μυστηρίου τις ιερωσύνης αναφέρθηκε, χθες, κατά τη διάρκεια της χειροτονία του διακόνου Ντράγκαν Σίμιτς, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

“Από σήμερα εντάσσεσαι στον ιερό κλήρο της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου. Η διακονία σου θα είναι διακονία προς την Εκκλησία και τον λαό της. Πάντα να έχεις στο νου σου ότι διακονείς τον Χριστό” τόνισε μεταξύ άλλων στην  ομιλία του ο Μακαριώτατος.

Η χειροτονία αυτή τελέστηκε σε μια περίοδο δύσκολη για το Πατριαρχείο της Σερβίας,  καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Μαυροβούνιο. Μάλιστα με ανακοίνωση του το Σάββατο ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος κάλεσε τις αρχές του Μαυροβουνίου να σταματήσουν την τρομοκρατία εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων