20/12/2020 20/12/2020 Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ναό της πόλης Μπιέλο Πόλιε. Ο Πανιερώτατος σημείωσε ότι όλοι οι χριστιανοί ζητούν τη βοήθεια του Αγίου γιατί στην επίγεια ζωή του έζησε μια ζωή σεμνότητας υπηρετώντας τον Θεό. Στη συνέχεια...
20 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2020 - 9:34

“Ο Άγιος Νικόλαος ενώθηκε με την πηγή της αγάπης”

Διαδώστε:
“Ο Άγιος Νικόλαος ενώθηκε με την πηγή της αγάπης”

Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ναό της πόλης Μπιέλο Πόλιε. Ο Πανιερώτατος σημείωσε ότι όλοι οι χριστιανοί ζητούν τη βοήθεια του Αγίου γιατί στην επίγεια ζωή του έζησε μια ζωή σεμνότητας υπηρετώντας τον Θεό.

Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι ο Άγιος Νικόλαος δεν είχε καμία εξουσία, δεν ήταν διάσημος ενώ δεν έχει διατηρηθεί κανένα από τα κηρύγματά του ή απο τα λογοτεχνικά του έργα αλλά με την ταπεινοφροσύνη του, την αγάπη του, το έργο του τόσο ενώπιον του Θεού όσο και στους ανθρώπους έβαλε τον Χριστό στην καρδιά του. Ήταν φιλεύσπλαχνος, δείχνοντας την αγάπη του, το έλεός του, τη συγκατάθεσή του σε όλους όσους χρειάζονταν την αγάπη του. Και αυτή η αγάπη είναι, στην πραγματικότητα, θεϊκή αγάπη. Ενώθηκε με την πηγή της αγάπης, με τον Χριστό. Στη συνέχεια, διέδωσε την αγάπη Του σε όλους, διαδίδοντας τη χάρη και τη ζεστασιά της πίστης”, είπε ο Επίσκοπος κ. Ιωαννίκιος.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο, ο Θεός έδωσε στον Άγιο Νικόλαο δύναμη και χάρη που φτάνει παντού και βοηθά όσους τον καλούν από τη δυστυχία στην οποία πέφτουν οι άνθρωποι. “Ιδιαίτερα οι ναυτικοί προσεύχονται σε αυτόν, στην ανοικτή θάλασσα, στα βαθιά νερά. Έχουμε τους κανόνες που οι Χριστιανοί διαβάζουν προσευχές στον Χριστό, την Παναγία, τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, τους Αγίους Αποστόλους και ειδικά τον Άγιο Νικόλαο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο” είπε ο Επίσκοπος ενώ στη συνέχεια μίλησε για τον κορωνοϊό και ανέφερε” “Πολλοί άνθρωποι αρρωσταίνουν, συγγενείς και γνωστοί, μερικές φορές εκδημούν προς τον Κύριο όπως ο Μητροπολίτης μας ο οποίος κοιμήθηκε αλλά η Εκκλησία συνεχίζει”.

Και συνέχισε ο Πανιερώτατος “Μας άφησαν ένα σπουδαίο έργο στο οποίο στηριζόμαστε, και πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που μας έχουν δείξει. Εδώ είναι μια ευκαιρία για όλους μας, ειδικά όταν έχουμε κάποιον κοντά μας να κινδυνεύει να τον κολλήσουμε, να βοηθήσουμε, να δείξουμε όλη μας την αγάπη σε κάποιον που είναι άρρωστος, όχι μόνο από αυτόν τον ιό, αλλά και από διάφορες άλλες ασθένειες αφού οι άνθρωποι αρρωσταίνουν συνεχώς και πεθαίνουν.  Δεν μπορούμε να κινηθούμε πολύ τώρα, όμως, μπορούμε να κάνουμε πολλά άλλα πράγματα, να προσευχόμαστε περισσότερο στον Θεό στα σπίτια μας, να κάνουμε τα σπίτια μας μια μικρή Εκκλησία του Θεού, να κάνουν τα σπίτια μας μυρωδιά θυμιάματος. Πολλοί μιλούν επίσης για το θεραπευτικό αποτέλεσμα του θυμιάματος. Σίγουρα είναι, ειδικά όταν οι άνθρωποι προσεύχονται ειλικρινά στον Θεό”.

“Πέρυσι, οι λειτουργίες μας ανέστησαν, μας ένωσαν, εμφανίστηκε η μεγάλη δόξα του Θεού, την οποία ο Κύριος έκρυψε μέσα στις ψυχές και τις καρδιές των πιστών ανθρώπων, οπότε απλά εμφανίστηκε. Όλα ξαφνικά εκδηλώθηκαν, τόσο η ομορφιά όσο και η δύναμη της πίστης μας. Και η δύναμη της πίστης μας είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν προσευχόμαστε κρυφά. Όπως λέει ο Κύριος, προσευχηθείτε κρυφά, έτσι αυτό που προσεύχεστε κρυφά, ο Θεός θα δημοσιοποιήσει, και ο Θεός θα δώσει. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι αυτό το πρόβλημα που μας έχει συμπιέσει θα περάσει γρήγορα, ότι θα οργανωθούμε για να μην μειώσουμε την πίστη και την αγάπη μας με οποιονδήποτε τρόπο, για να δούμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ειδικά, ανθρωπιστικά και αδελφικά σε όλους όσους χρειάζονται μας αγάπη και προσοχή μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων