27/07/2022 27/07/2022 Το πρώτο του μοναστήρι στην Εκκλησία της Σερβίας αποκτά ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπό ανέγερση Ιερά Μονής Σούλκοβατς στην Επισκοπή Σουμαδίας η οποία θα είναι αφιερωμένη στον Οικουμενικό Άγιο της εποχής μας με τον θεμέλιο λίθο να τίθεται για την ανέγερση του Καθολικού να τίθεται πριν λίγες...
27 Ιουλίου, 2022 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2022 - 9:04

Ο Άγιος Παΐσιος αποκτά το πρώτο του μοναστήρι στην Εκκλησία της Σερβίας

Διαδώστε:
Ο Άγιος Παΐσιος αποκτά το πρώτο του μοναστήρι στην Εκκλησία της Σερβίας

Το πρώτο του μοναστήρι στην Εκκλησία της Σερβίας αποκτά ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπό ανέγερση Ιερά Μονής Σούλκοβατς στην Επισκοπή Σουμαδίας η οποία θα είναι αφιερωμένη στον Οικουμενικό Άγιο της εποχής μας με τον θεμέλιο λίθο να τίθεται για την ανέγερση του Καθολικού να τίθεται πριν λίγες ημέρες σκορπώντας πνευματική χαρά για το γεγονός.

«Η αγάπη για τον Άγιο Παϊσιο, τον οποίο αισθανόμαστε ότι ανήκει και στο δικό μας γένος, φέρνει κοντά τους λαούς», ανέφερε κατά την τέλεση της ακολουθίας του θεμελίου λίθου ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Σουμαδίας κ. Ιωάννης ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στη σύλληψη της ιδέας από κληρικό της επισκοπής η Μονή να αφιερωθεί στον Άγιο.

Μετά την οριστική απόφαση για την ανέγερση της Μονής οι οικονομικοί πόροι εξασφαλίστηκαν με ενέργειες του Πανιερωτάτου και δωρητών με αποτέλεσμα και έτσι αγοράστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο το οικόπεδο.

Ακολούθησαν οι εργασίες ανέγερσης των κτηριακών συγκροτημάτων με τις εργασίες να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Το μοναστήρι στο Σούλκοβατς θα είναι το πρώτο μοναστήρι της Επισκοπής Σουμαδίας και γενικότερα της Σερβικής Εκκλησίας το οποίο θα είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παϊσιο.

Ιστορικό γεγονός η ανέγερση του μοναστηριού

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος κ. Ιωάννης μίλησε για το πόσο χαρούμενος είναι που επιλέχθηκε ως προστάτης ένας σύγχρονος Άγιος μας, ο Άγιος Παΐσιος. «Αισθανόμαστε τις προσευχές του, ο ίδιος άρχισε να προσεύχεται από παιδί, και τις προσευχές όλων των αγίων ασκητών του Αγίου Όρους», ανέφερε.

Ο Επίσκοπος Σουμαδίας αναφέρθηκε επίσης και στη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στην εποχή μας για τη δημιουργία μοναστηριακών κέντρων τα οποία καλούνται να τονώσουν τις πνευματικές αναζητήσεις του λαού του Θεού.

«Χρειαζόμαστε ανοιχτά μοναστήρια αυτή την εποχή, τα οποία θα είναι ανοιχτά μέρα και νύχτα για να δεχτούν κάθε θεοσεβούμενη ψυχή που θα έρθει για να ευχαριστήσει τον Θεό και να ζητήσει την βοήθεια του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης χαρακτήρισε το γεγονός της κατάθεσης του θεμελίου λίθου για την ανέγερση της Μονής ως μια ιστορική μέρα όχι μόνο για την Επισκοπή, αλλά για ολόκληρη της Εκκλησία της Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων