19/06/2021 19/06/2021 Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας υποδέχτηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 στην Πατριαρχική Κατοικία του στο Βελιγράδι. Ο Υπουργός κ. Alexander Grushko συνομίλησε με τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας και εξέφρασε την  την ικανοποίησή του για τις ισχυρές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας της Σερβίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι...
19 Ιουνίου, 2021 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2021 - 10:21

Ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας στον Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας στον Πατριάρχη Σερβίας

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας υποδέχτηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 στην Πατριαρχική Κατοικία του στο Βελιγράδι.

Ο Υπουργός κ. Alexander Grushko συνομίλησε με τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας και εξέφρασε την  την ικανοποίησή του για τις ισχυρές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας της Σερβίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες αντικατοπτρίζονται σε όλα τα επίπεδα. Ο Πατριάρχης επεσήμανε τα πολλά σημαντικά κοινά έργα με ρωσική συμμετοχή όπως στο εσωτερικό της  Εκκλησίας του Αγίου Σάββα και ευχαρίστησε τη Ρωσική Ομοσπονδία για την υποστήριξη και την κατανόησή της στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Κοσσυφοπέδιο.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος υπογράμμισε τη βασική και δίκαιη θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία και ο λαός τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης της ειρήνης και της δίκαιης θέσης όλων των λαών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και ιδίως τη σταθερότητα της Δημοκρατίας Σρπσκα ως εγγυητής επιβίωσης, όχι μόνο για το σερβικό λαό, αλλά και τον χριστιανικό πολιτισμό σε αυτήν την περιοχή.

Συζητήθηκαν επίσης τα σοβαρά προβλήματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας και των πιστών στη Δημοκρατία του Μαυροβουνίου. Ο Υπουργός της Ρωσίας επεσήμανε ότι αμέσως μετά την εκλογή του, ο Πατριάρχης Πορφύριος κέρδισε τη συμπάθεια του ρωσικού λαού με τις αρχές του και τις περαιτέρω βελτιώσεις της συνεργασίας με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο κ. Grushko τόνισε το ρόλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια, και ότι η συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας έχει ιδιαίτερη σημασία από αυτή την άποψη, και ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις προσπάθειες που έκανε ο επικεφαλής της προσωπικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων