16/02/2023 16/02/2023 Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους από την Ελλάδα, κατά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου (με το παλαιό εορτολόγιο), και τους μίλησε για την ιστορία της Επισκοπής καθώς και για άλλα θέματα της Εκκλησίας. Κατά την ιερά αγρυπνία επί την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ....
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 14:50

Ο Επίσκοπος Μπάτσκας υποδέχθηκε τα μέλη του Βυζαντινού Χορού “ΤΡΟΠΟΣ” από την Αθήνα

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Μπάτσκας υποδέχθηκε τα μέλη του Βυζαντινού Χορού “ΤΡΟΠΟΣ” από την Αθήνα

Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους από την Ελλάδα, κατά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου (με το παλαιό εορτολόγιο), και τους μίλησε για την ιστορία της Επισκοπής καθώς και για άλλα θέματα της Εκκλησίας.

Κατά την ιερά αγρυπνία επί την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου,Έλληνες και Σέρβοι ιεροψάλτες ένωσαν τις φωνές τους στην Κρύπτη του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, προσφέροντας στους πιστούς την μοναδική εμπειρία να ακούσουν μία γλωσσική σύνθεση των ύμνων της Εκκλησίας.

Βελιγράδι: Έλληνες και Σέρβοι ιεροψάλτες ένωσαν τις φωνές τους – Το “μεγάλο ευχαριστώ” στα ελληνικά του Πατριάρχη Πορφύριου

Οι Έλληνες ιεροψάλτες έψαλλαν με την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, δασκάλου της ψαλτικής τέχνης και ιδρυτού του Βυζαντινού Χορού “ΤΡΟΠΟΣ”. Επίσης έψαλλε η Χορωδία Σέρβων Ψαλτών υπό την διεύθυνση του π. Βλαδιμήρου Άντιτς. 

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης, εκ μέρους όλων των μελών της χορωδίας “ΤΡΟΠΟΣ”, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Μπάτσκας για την θερμή υποδοχή, εξήρε τις προσπάθειές του στον τομέα της προαγωγής του βυζαντινού τραγουδιού, πρωτίστως μέσω της ίδρυσης της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» στον Δήμο του Νόβι Σαντ.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: Επισκοπή Μπάτσκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων