17/06/2024 17/06/2024 Την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου επισκέφθηκε ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος συνοδευόμενος από καθηγητές και σπουδαστές του της Ιερατικής Σχολής Πριζρένης “Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος”.   Πρόκειται για το ετήσιο προσκύνημα το οποίο πραγματοποιούν οι σπουδαστές της Ακαδημίας. Προς χαρά της αδελφότητας του Χιλανδαρίου, με την ευλογία του Επισκόπου Θεοδοσίου, οι θεολόγοι της Πριζρένης έχουν...
17 Ιουνίου, 2024 - 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2024 - 17:21

Ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

Την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου επισκέφθηκε ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος συνοδευόμενος από καθηγητές και σπουδαστές του της Ιερατικής Σχολής Πριζρένης “Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος”.  

Πρόκειται για το ετήσιο προσκύνημα το οποίο πραγματοποιούν οι σπουδαστές της Ακαδημίας. Προς χαρά της αδελφότητας του Χιλανδαρίου, με την ευλογία του Επισκόπου Θεοδοσίου, οι θεολόγοι της Πριζρένης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη λειτουργική ζωή της Λαύρας των Νεμάνια, την πνευματική κληρονομιά του Αγίου Όρους και τον τόπο από όπου ξεκίνησε ο Άγιος Σάββας την αποστολή του να ιδρύσει την Εκκλησία της Σερβίας”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Επισκοπή Ράσκας.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου ο Πανιερώτατος Επίσκοπος κ. Θεοδόσιος προέστη της Θείας Λειτουργίας η οποία τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής με τη συμμετχοή Χιλανδαρινών πατέρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων