15/09/2022 16/09/2022 Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδιμίου κ. Λουκιανός επισκέφθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 την Πρεσβεία της Σερβίας στη Βουδαπέστη, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρέσβη κ. Ιβάν Τοντόροφ. Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο πλευρών βρέθηκαν οι εντυπώσεις που άφησε η πρόσφατη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στην Ουγγαρία κατά την οποία πραγματοποιήσε...
15 Σεπτεμβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 - 0:41

Επίσκεψη Επισκόπου Βουδιμίου στον Πρέσβη της Σερβίας στην Ουγγαρία

Διαδώστε:
Επίσκεψη Επισκόπου Βουδιμίου στον Πρέσβη της Σερβίας στην Ουγγαρία

Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδιμίου κ. Λουκιανός επισκέφθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 την Πρεσβεία της Σερβίας στη Βουδαπέστη, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρέσβη κ. Ιβάν Τοντόροφ.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο πλευρών βρέθηκαν οι εντυπώσεις που άφησε η πρόσφατη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στην Ουγγαρία κατά την οποία πραγματοποιήσε σειρά επαφών με την ηγεσία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε την Πρεσβεία της Σερβίας και προσωπικά τον Πρέσβη Τοντόροφ για την προσπάθεια που καταβλήθηκε για την οργάνωση της επίσκεψης του Πατριάρχη Σερβίας.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Επισκοπής Βουδιμίου και της Πρεσβείας της Σερβίας αναφορικά με τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και την εκπροσώπηση των συμφερόντων της Σερβίας και του Σερβικού λαού στην Ουγγαρία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων