22/06/2021 22/06/2021 O Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βελιγράδι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 για την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Ο Μακαριώτατος μίλησε για το Άγιο Πνεύμα και την Πεντηκοστή στους πιστούς. Μεταξύ άλλων ανέφερε: “Κάποτε, οι άνθρωποι ήθελαν να φτάσουν στον Παράδεισο χτίζοντας τον Πύργο της Βαβέλ όμως...
22 Ιουνίου, 2021 - 18:14
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2021 - 18:03

“Ο Κύριος μας έδειξε ποια γλώσσα πρέπει να μιλάμε”

Διαδώστε:
“Ο Κύριος μας έδειξε ποια γλώσσα πρέπει να μιλάμε”

O Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βελιγράδι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 για την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Ο Μακαριώτατος μίλησε για το Άγιο Πνεύμα και την Πεντηκοστή στους πιστούς.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: “Κάποτε, οι άνθρωποι ήθελαν να φτάσουν στον Παράδεισο χτίζοντας τον Πύργο της Βαβέλ όμως ο τρόπος για να φτάσουμε στον Ουρανό και να συναντήσουμε τον Θεό είναι ευλογήμενος και δημιουργηθήκαμε για αυτό, και δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την αγάπη και τη χάρη Του. Ο Κύριος μας έδειξε ποια γλώσσα πρέπει να μιλάμε για να είμαστε κοντά στους άλλους. Οι Απόστολοι μέσω του Αγίου Πνεύματος μοίρασαν τη Χάρη του σε όλους και δεν το κράτησαν για τον εαυτό τους, έγιναν πηγή Χάριτος. Συχνά διαμαρτυρόμαστε ότι δεν μας καταλαβαίνουν, πώς θα μας καταλάβουν αν δεν μοιραζόμαστε αυτά που μας έχει δώσει ο Θεός, εάν αποτρέπουμε ο ένας τον άλλον από το να είμαστε αδελφοί, εάν αποκλείουμε ο ένας τον άλλον από τη ζωή μας, εάν εμείς δεν είμαστε Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι μια κοινότητα ανθρώπων και μεταξύ τους σε κοινωνία με τον Θεό και συγκροτήθηκε και ξεκίνησε από το Άγιο Πνεύμα” κατέληξε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων