01/11/2020 01/11/2020 Ως «το μεγάλο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, το κοινοβούλιο της Αμφιλόχιου» χαρακτήρισε τη μορφή που πήρε η εξόδιος ακολουθία του πνευματικού του πατρός, μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλόχιου στον επικήδειο που εκφώνησε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος. «Η άφιξή σας», είπε απευθυνόμενος προς το πλήθος, «είναι μεγάλη παρηγοριά για εμάς». «Το να...
01 Νοεμβρίου, 2020 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2020 - 19:08

«Ο μακαριστός ήταν γνώστης των μυστικών του Θεού και της σωτηρίας»

Διαδώστε:
«Ο μακαριστός ήταν γνώστης των μυστικών του Θεού και της σωτηρίας»

Ως «το μεγάλο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, το κοινοβούλιο της Αμφιλόχιου» χαρακτήρισε τη μορφή που πήρε η εξόδιος ακολουθία του πνευματικού του πατρός, μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλόχιου στον επικήδειο που εκφώνησε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος.

«Η άφιξή σας», είπε απευθυνόμενος προς το πλήθος, «είναι μεγάλη παρηγοριά για εμάς». «Το να κλαίμε μαζί όταν κλαίμε το καθιστά ευκολότερο για μας», δήλωσε ο Επίσκοπος, μπροστά σε έναν μεγάλο αριθμό σημαντικών προσωπικοτήτων, ιερέων, μοναχών και πιστών.

Ο Πανιερώτατος, βαθιά συγκινημένος, είπε ότι το σημερινό κλάμα θα μετατραπεί σε χαρά, γιατί ό,τι σχετίζεται με το όνομα του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου μετατρέπεται σε χαρά με την αγάπη του. Επίσης, μίλησε για το γεγονός ότι ο μακαριστός κυρός Αμφιλόχιος γνώριζε τα μυστικά του Θεού και της σωτηρίας, ενώ ήταν άνθρωπος που αγαπούσε τη σιωπή, αλλά και την ομιλία ως  απόστολος.

«Ο Θεός έδωσε και αποκατέστησε το Μαυροβούνιο και τους ναούς του, εξωράισε το πρόσωπο του Μαυροβουνίου, έκαψε θυμίαμα σε κάθε πέτρα, συγχώρησε κάθε παιδί, παρηγόρησε κάθε πενθούντα, τάισε τους πεινασμένους, δέχθηκε τους άστεγους, σεβόταν όλους και υπέφερε τα πάντα, τους χάιδευε όλους με την αγάπη του», κατέληξε στον επικήδειό του ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ιωαννίκιος.

Φωτογραφία: Sputnik

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ορθοδοξία αποχαιρέτησε έναν πνευματικό ηγέτη – Ανέστησε πνευματικά το Μαυροβούνιο δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας – Σε κλίμα οδύνης το «ύστατο χαίρε»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων