02/02/2024 02/02/2024 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος μιλώντας χθες στην Ακαδημία του Αγίου Σάββα στην πόλη Τσέτινιε, υπογράμμισε ότι η προσωπικότητα του Αγίου είναι σαν τον ήλιο που φωτίζει τον σερβικό λαό, το παρελθόν, την ιστορία, τον πολιτισμό της χώρας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον Άγιο Σάββα συμμετείχαν φοιτητές του Θεολογικού Σεμιναρίου “Άγιος...
02 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2024 - 15:04

O Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος για την κληρονομιά του Αγίου Σάββα

Διαδώστε:
O Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος για την κληρονομιά του Αγίου Σάββα

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος μιλώντας χθες στην Ακαδημία του Αγίου Σάββα στην πόλη Τσέτινιε, υπογράμμισε ότι η προσωπικότητα του Αγίου είναι σαν τον ήλιο που φωτίζει τον σερβικό λαό, το παρελθόν, την ιστορία, τον πολιτισμό της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον Άγιο Σάββα συμμετείχαν φοιτητές του Θεολογικού Σεμιναρίου “Άγιος Πέτρος” στο Τσέτινιε, μαθητές από το μουσικό σχολείο της ίδιας πόλης, και φοιτητική χορωδία.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, η ιστορία της χώρας μπορεί να χωριστεί σε εποχή προ του Αγίου Σάββα και μετά του Αγίου Σάββα. Στην μετά του Αγίου Σάββα εποχή ο σερβικός λαός εμφανίζει πρόοδο από κάθε άποψη, ενώ στην προ του Αγίου Σάββα εποχή η Ορθόδοξη πιστη δεν είχε εδραιωθεί στη χώρα.

Ο Άγιος Σάβββας ο οποίος είναι ο πρώτος Σέρβος Αρχιεπίσκοπος και φωτιστής του σερβικού λαού, άφησε μία ζωντανή και ζωογόνο κληρονομιά, όπως επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.

“Ενέταξε τον σερβικό λαό στην κοινότητα των φωτισμένων Ορθόδοξων Χριστιανών, αλλά και των πολιτισμένων λαών της Ευρώπης”, τόνισε.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η ημέρα που τιμάται ο Άγιος Σάββας αποτελεί και σχολική αργία. Μάλιστα υπογράμμισε ότι οι αρετές του Αγίου Σάββα αποτελούν πρότυπο για τους νέους και διδάσκονται σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε δώρα στα παιδιά.

   

Πηγή: mitropolija.com

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων