04/11/2019 04/11/2019 Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του Μαυροβουνίου, αναφορικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ρόλο του Σερβικού Πατριαρχείου στην χώρα, δίνει με επιστολή του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος. Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς  κατηγόρησε την Μητρόπολη και το Πατριαρχείο ότι προσπαθούν να ακυρώσουν, «όλες τις αξίες του σύγχρονου Μαυροβουνίου» και τόνισε ότι στόχος του...
04 Νοεμβρίου, 2019 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2019 - 8:02

Ο Μητρ. Αμφιλόχιος απαντά στον Μ. Τζουκάνοβιτς

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Αμφιλόχιος απαντά στον Μ. Τζουκάνοβιτς

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του Μαυροβουνίου, αναφορικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ρόλο του Σερβικού Πατριαρχείου στην χώρα, δίνει με επιστολή του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος.

Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς  κατηγόρησε την Μητρόπολη και το Πατριαρχείο ότι προσπαθούν να ακυρώσουν, «όλες τις αξίες του σύγχρονου Μαυροβουνίου» και τόνισε ότι στόχος του είναι να οικοδομήσει μια κοινωνία και θρησκευτικές ελευθερίες με βάση τα «ιστορικά γεγονότα και τη λογική που βασίζονται στον κανόνα του νόμου».

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στην ιστορική παρουσία της Σερβικής Εκκλησίας στην περιοχή όπου σήμερα είναι το Μαυροβούνιο, η οποία μετρά ήδη 800 χρόνια.’

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. ο Τζουκάνοβιτς θυμάται ότι εργάζεται εδώ και πολύ καιρό με αυτήν την Εκκλησία (και αυτόν τον Μητροπολίτη), συμβάλλοντας στην οικοδόμηση του Ναού της Ανάστασης του Χριστού» αναφέρει στην επιστολή του και τον κατηγόρησε ότι ενεργεί προς ίδιον όφελος.

«Λυπούμαστε που ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου, προσπαθεί να οικοδομήσει την ταυτότητα του Μαυροβουνίου με ψεύτικους ιστορικούς ισχυρισμούς. Αν είχε βαφτιστεί και πήγε στην εκκλησία, θα ήξερε ότι οι ορθόδοξοι Χριστιανοί στη Λειτουργία δεν προβάλουν ούτε ελληνική, ούτε ρωσική, ούτε σερβική, ούτε οποιαδήποτε εθνική Εκκλησία, αλλά πιστεύουν «σε μία, ιερή, καθολική και αποστολική Εκκλησία» αναφέρει και προσθέτει:

«Η επονομαζόμενη Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, δεν είναι «υποκατάστημα» των Σέρβων (όπως το ονομάζει ο Πρόεδρος), αλλά με τη Λειτουργία της αντιπροσωπεύει την πληρότητα της Εκκλησίας του Χριστού» και καταλήγει λέγοντας: «Ελπίζουμε ότι το Μαυροβούνιο δεν θα εγκρίνει τον συγκεκριμένο νόμο περί θρησκευτικής ελευθερίας. Ελπίζουμε ιδιαίτερα ότι ο κ. Τζουκάνοβιτς ως άνθρωπος, ως πολιτικός και ως ντόπιος Μαυροβούνιος, δεν θα επιτρέψει να στιγματιστεί από μια τέτοια παράνομη και απάνθρωπη αντιευρωπαϊκή πράξη».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων