31/03/2022 01/04/2022 Τα σχέδια που ετοιμάζει η Γαλλία για τη βελτίωση του τρόπου ζωής στα Δυτικά Βαλκάνια κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος από τον Πρέσβη της Γαλλίας στη χώρα, κ. Κριστιάν Τιμονιούς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου στη Μονή του Αγίου...
31 Μαρτίου, 2022 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2022 - 11:24

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου ενημερώθηκε για τα σχέδια της Γαλλίας στα Δ. Βαλκάνια

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου ενημερώθηκε για τα σχέδια της Γαλλίας στα Δ. Βαλκάνια

Τα σχέδια που ετοιμάζει η Γαλλία για τη βελτίωση του τρόπου ζωής στα Δυτικά Βαλκάνια κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος από τον Πρέσβη της Γαλλίας στη χώρα, κ. Κριστιάν Τιμονιούς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου στη Μονή του Αγίου Συμεών του Μυροβλύτη στη Nemanjina της Ποντγκόριτσα.

Ο Γάλλος διπλωμάτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα περιβαλλοντικά ζητήματα ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον Σεβασμιώτατα να τονίζει από τη πλευρά του το ρόλο και την αποστολή της Εκκλησίας που δεν είναι άλλος από τη διάδοση του ευαγγελικού κηρύγματος.

Αναφορά έγινε και στον πόλεμο που συνεχίζεται στην Ουκρανία με τον Μητροπολίτη κ. Ιωαννίκιο να ενημερώνει τον κ. Τιμονιούς για την παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας καθώς και για τη φιλοξενία των προσφύγων που φτάνουν στο Μαυροβούνιο αυτές τις μέρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων