22/02/2023 22/02/2023 Την Επισκοπή Νις επισκέφθηκε χθες ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο κ. Αρσένιο και κληρικούς της Επισκοπής στην είσοδο του Καθεδρικού Ναού. Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία για την έλευση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου με τον Επίσκοπο Νις να αναφέρεται με θερμά λόγια κατά την προσφώνησή του. Ακολούθησε...
22 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2023 - 8:39

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου επισκέφθηκε την Επισκοπή Νις

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου επισκέφθηκε την Επισκοπή Νις

Την Επισκοπή Νις επισκέφθηκε χθες ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο κ. Αρσένιο και κληρικούς της Επισκοπής στην είσοδο του Καθεδρικού Ναού.

Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία για την έλευση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου με τον Επίσκοπο Νις να αναφέρεται με θερμά λόγια κατά την προσφώνησή του. Ακολούθησε ξενάγηση του Μητροπολίτη Ιωαννίκιου στους χώρους του ναού .

Ακολούθως οι δύο Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας μετέβησαν στην έδρα του Πανεπιστημίου του Νις όπου σε ειδική εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο με την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη σημερινή επικράτεια του Μαυροβουνίου.

Ακολούθησαν ομιλίες από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και τον Δρ. Ντραγκίσα Μπόγιοβιτς. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Ιωαννίκιος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Όστρογκ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων