12/07/2023 12/07/2023 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ.κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε σήμερα, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με το παλαιό εορτολόγιο, σε ιστορική εκκλησία του Αγίου Πέτρου που βρίσκεται δίπλα στην Ιερά Μονή Τσέτινιε. Στο κήρυγμά του μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Ο Κύριος, που είναι η κεφαλή της Εκκλησίας,...
12 Ιουλίου, 2023 - 19:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2023 - 19:13

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ.κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε σήμερα, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με το παλαιό εορτολόγιο, σε ιστορική εκκλησία του Αγίου Πέτρου που βρίσκεται δίπλα στην Ιερά Μονή Τσέτινιε.

Στο κήρυγμά του μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Ο Κύριος, που είναι η κεφαλή της Εκκλησίας, οδηγεί το πλοίο της Εκκλησίας του Θεού στην ανοιχτή θάλασσα της ζωής. Φυσικά, όπως σε κάθε ανοιχτή θάλασσα, υπάρχουν πολλοί άνεμοι και καταιγίδες, έτσι μερικές φορές φαίνεται ότι το πλοίο κινδυνεύει. Το πλοίο θα διέτρεχε μεγάλο κίνδυνο αν ο τιμονιέρης του δεν ήταν ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Ο ρόλος του καθενός μας στη ζωή της Εκκλησίας είναι μεγάλος και σημαντικός. Στην Εκκλησία αντλούμε τη χάρη Του, τη σοφία Του και την αγάπη Του».

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι πάντα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να φυλάγουμε τον εαυτό μας από την αμαρτία και να ζούμε χριστιανικά.

«Να εκτιμήσουμε τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός, να ανοίξουμε τις καρδιές μας και τις ψυχές μας έτσι ώστε να φωτιστούν από το φως και τη σοφία του Θεού. Η αγάπη του Θεού να κατοικήσει στις καρδιές μας, ώστε αυτή η αγάπη να μεταδοθεί μεταξύ αδελφών παντού σε αυτόν τον κόσμο. Να εκχύσουμε την αγάπη, το έλεος και την αγάπη Του για την ανθρωπότητα και να ομολογήσουμε την πίστη μας σε όλον τον κόσμο», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στο τέλος παρατέθηκε γεύμα.

 

   

Πηγή: mitropolija (Весна Девић, Фото: Жељко Драшковић)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων