13/04/2023 13/04/2023 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε σήμερα στη Μονή Τσέτινιε. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προέλευση της δαιμονικής κακίας και στο πώς καθιερώθηκε το νέο Πάσχα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Όταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός ολοκλήρωνε το έργο της σωτηρίας του, θέλησε να γιορτάσει το Πάσχα με τους μαθητές του και έτσι...
13 Απριλίου, 2023 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2023 - 15:38

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για την προέλευση της δαιμονικής κακίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για την προέλευση της δαιμονικής κακίας

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε σήμερα στη Μονή Τσέτινιε. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προέλευση της δαιμονικής κακίας και στο πώς καθιερώθηκε το νέο Πάσχα.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Όταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός ολοκλήρωνε το έργο της σωτηρίας του, θέλησε να γιορτάσει το Πάσχα με τους μαθητές του και έτσι όλοι μαζί βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο στην Ιερουσαλήμ. Οι μελετητές συζήτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα για το αν γιόρτασε πρώτα τον Μυστικό Δείπνο της Καινής Διαθήκης με τους μαθητές ή αν γιόρτασε πρώτα το εβραϊκό Πάσχα. Όπως και να έχει, -κατά πάσα πιθανότητα πρώτα γιόρτασε το εβραϊκό Πάσχα, και μετά τέλεσε τον Μυστικό Δείπνο – τότε καθιέρωσε το Νέο Πάσχα, στην πραγματικότητα εμφανίστηκε ως το νέο Πάσχα», είπε μεταξύ άλλων ο Σεβαμσιώτατος.

Αναφερόμενος στην Σταύρωση του Κυρίου, τόνισε: «Είναι Αυτός που μας ελευθέρωσε, όχι από τον προσωρινό αλλά από τον αιώνιο θάνατο. Είναι Αυτός που νίκησε τον θάνατο με τον σταυρό του».

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, η δαιμονική κακία και το σκοτάδι συνδέονται με τις αδυναμίες του Ιούδα: «Η κακία και ο φθόνος γέμισαν την ψυχή του δύστυχου Ιούδα Ισκαριώτη, του προδότη, που έφερε αυτό το επίθετο επειδή πρόδωσε τον Χριστό μετά τον Μυστικό Δείπνο».

«Ο Κύριος έδειξε ότι είναι το νέο Πάσχα με τον τρόπο που μετέτρεψε το σώμα του και το αίμα του σε ψωμί και κρασί, και έτσι υπέδειξε τη θυσία του», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε:

«Είναι η αγάπη που θυσιάζει τον εαυτό της και επιβεβαιώνεται με τη θυσία. Και έτσι, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, αυτές είναι μεγάλες μέρες. Δεν είναι ακόμη η Ανάσταση του Χριστού. Πρέπει να περάσουμε τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Ο Κύριος μας ενθαρρύνει εκ των προτέρων να υπομείνουμε αυτές τις μεγάλες μέρες, ακολουθώντας Τον», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

  

Με πληροφορίες από mitropolija (Radosav Rajo Vojinović)

Φωτογραφίες: Veljko Simović

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων