15/01/2023 16/01/2023 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ποντγκόριτσα, κατά την εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου, με το παλαιό εορτολόγιο. «Η σημερινή γιορτή αποτελεί υπόσχεση της ανανέωσης της ανθρώπινης φύσης», είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Αναφερόμενος στην έννοια της πνευματικής περιτομής ο...
15 Ιανουαρίου, 2023 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 6:58

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για την σημασία της πνευματικής περιτομής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για την σημασία της πνευματικής περιτομής

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ποντγκόριτσα, κατά την εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου, με το παλαιό εορτολόγιο. «Η σημερινή γιορτή αποτελεί υπόσχεση της ανανέωσης της ανθρώπινης φύσης», είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

  • Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Αναφερόμενος στην έννοια της πνευματικής περιτομής ο Σεβασμιώτατος είπε ότι μέσω του Βαπτίσματος ο άνθρωπος πολεμά την αμαρτία, που στην πραγματικότητα αποτελεί μία υπόσχεση πνευματικής περιτομής. «Η πνευματική περιτομή αποκαθιστά ολόκληρη την ανθρώπινη φύση – όχι μόνο τη φυσική, αλλά και την ψυχή. Γιατί όταν κάποιος βαπτίζεται ενώνεται με τον Χριστό και ελευθερώνεται από κάθε αμαρτία», τόνισε.

Μιλώντας για τον Μέγα Βασίλειο, υπογράμμισε: «Ως θεολόγος, ασκητής και κληρικός, ως ο πιο αξιόπιστος χαρακτήρας εκείνης της εποχής και σύμβολο της Ορθοδοξίας στην εποχή του, έγινε πρότυπο για όλους όσοι μαθαίνουν τη διδασκαλία του Θεού».

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στο ποίμνιό του έκανε την εξής έκκληση: «Να βαδίσετε στο δρόμο της σωτηρίας, να κάνετε το καλό, και  να αξιοποιήσετε τον χρόνο που σας έδωσε ο Θεός».

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη που φοιτούν σε μια από τις θεολογικές σχολές.

 

Φωτογραφίες: Жељко Драшковић

Με πληροφορίες από mitropolija

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων