06/03/2022 06/03/2022 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Συμεών του Μυροφόρου στο Donji Zagarac, σήμερα Κυριακή 6 Μαρτίου. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους πνευματικούς θησαυρούς που θα πρέπει να κατέχει ο άνθρωπος: “Πρέπει να πλουτίζουμε τον εαυτό μας με ό,τι είναι άφθαρτο και με πραγματικά αληθινό πλούτο,...
06 Μαρτίου, 2022 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2022 - 17:35

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για τις αρετές των καλών Χριστιανών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για τις αρετές των καλών Χριστιανών

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Συμεών του Μυροφόρου στο Donji Zagarac, σήμερα Κυριακή 6 Μαρτίου. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους πνευματικούς θησαυρούς που θα πρέπει να κατέχει ο άνθρωπος: “Πρέπει να πλουτίζουμε τον εαυτό μας με ό,τι είναι άφθαρτο και με πραγματικά αληθινό πλούτο, και αυτό είναι η πίστη, η καλοσύνη, η αγάπη, η ειλικρίνεια, η θυσία και όλες οι άλλες αρετές που κατέχουν οι καλοί Χριστιανοί”.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από τον θείο λόγο του:

“Φυσικά και καταλαβαίνουμε, ότι όλα στη γη είναι παροδικά, βραχύβια και γρήγορα λησμονούνται. Πώς όμως συγκεντρώνουμε θησαυρούς στον παράδεισο; Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός όρισε τον παράδεισο με κάποια χωρική έννοια, γιατί ο παράδεισος για τον οποίο μιλάει είναι υφασμένος από την αλήθεια του Θεού, από τη δικαιοσύνη και την αγάπη του Θεού, από τη χάρη, το φως Του”, είπε  ο Σεβασμιώτατος.

Περαιτέρω δίδαξε ότι “πρέπει να πλουτίζουμε τον εαυτό μας με ό,τι είναι άφθαρτο και με πραγματικά αληθινό πλούτο, και αυτό είναι η πίστη, η καλοσύνη, η αγάπη, η ειλικρίνεια, η θυσία και όλες οι άλλες αρετές που κατέχουν οι καλοί Χριστιανοί.

Τόνισε ακόμη, κοιτάζοντας αυτόν τον μεγάλο ναό, ότι “παλιότερα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής ακολουθούσαν τον λόγο του Χριστού, και σκέφτονταν όχι μόνο τα γήινα αλλά κυρίως τα ουράνια και τη σωτηρία της ψυχής τους και ότι αυτός ο ναός στέκεται σε γερές βάσεις”.

“Βλέπουμε πόσο προσεκτικά και με τι αγάπη χτίστηκε αυτός ο ναός. Βλέπουμε επίσης ότι οι μεταγενέστερες γενιές είχαν διαφορετικές αντιλήψεις, και έτσι έκλεισαν τον δρόμο προς αυτόν τον ναό. Αλλά αυτό δεν έχει πια σημασία”, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Αναζητώντας τη θετική πλευρά σε αυτό, επεσήμανε ότι “ακόμη και εκείνη την εποχή της αποστασίας, συνειδητά ή ασυνείδητα, όλοι ήθελαν να είναι πιο κοντά στον ναό, οπότε δεν πειράζει, αν και δεν έπρεπε”.

“Δεν θα μειώσει το σημασία αυτού του ναού. Έτσι ας μαζευτούμε στο ναό και σε αυτό το νεκροταφείο, και να φιλήσουμε τον ναό και τον κάθε τάφο, και να συμφιλιωθούμε”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων