26/06/2023 26/06/2023 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε, την Κυριακή Γ’ Ματθαίου, στην Ιερά Μονή Τσέτινιε επί τη εορτή του Οσίου Ονουφρίου του Αιγύπτιου (με το παλαιό εορτολόγιο). Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορείνα αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του είπε ότι ο Κύριος μάς...
26 Ιουνίου, 2023 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2023 - 22:05

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για το πώς να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος τα προβλήματα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για το πώς να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος τα προβλήματα

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε, την Κυριακή Γ’ Ματθαίου, στην Ιερά Μονή Τσέτινιε επί τη εορτή του Οσίου Ονουφρίου του Αιγύπτιου (με το παλαιό εορτολόγιο). Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορείνα αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του είπε ότι ο Κύριος μάς προειδοποιεί να μην ανησυχούμε πολύ για τα γήινα πράγματα και στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να διορθώσουμε τίποτα με αυτές τις ανησυχίες: «Όταν ένας άνθρωπος κυριεύεται πάρα πολύ από ανησυχίες από τις οποίες δεν μπορεί να απελευθερωθεί, εξαντλούνται όλες οι δυνάμεις του και δεν μπορεί να παλέψει ούτε με τα πιο συνηθισμένα πράγματα. Όπως λέει και ο Άγιος Προφήτης Δαυίδ, αφήστε τις ανησυχίες σας στον Κύριο».

Εξήγησε ότι όλα εξαρτώνται από το τι επιδιώκουμε. Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε ως ένα δυναμικό ον και πάντα προσπαθεί για κάτι, και αν αγωνίζεται μόνο για ό,τι είναι γήινο, παροδικό, τότε οι έγνοιές του θα πολλαπλασιάζονται. «Ο Κύριος λέει: Αναζητήστε πρώτα τη Βασιλεία των Ουρανών και τη Δικαιοσύνη Του. Αυτό χρειάζεται και ηρεμεί την ανθρώπινη ψυχή, αυτό της δίνει γαλήνη, δύναμη. Αυτό ανανεώνει πνευματικά τον άνθρωπο. Η αλήθεια, η δικαιοσύνη, η αγάπη και το έλεος του Θεού είναι αυτά που δυναμώνουν την ανθρώπινη ψυχή και την καθιστούν ικανή να λύνει αυτά τα γήινα προβλήματα όταν συσσωρεύονται. Αν έχουμε την ειρήνη του Θεού, το έλεος, τη δικαιοσύνη και την αγάπη Του, τότε θα λύσουμε εύκολα ό,τι χρειαζόμαστε σε αυτόν τον κόσμο. Και το πιο σημαντικό είναι ότι, με αυτά, θα λύσουμε εύκολα τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις παρεξηγήσεις που συνεχώς πολλαπλασιάζονται μεταξύ μας», υπογράμμισε.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ένας άνθρωπος που έχει πίστη μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα πιο εύκολα, και ότι όπου υπάρχουν διαρκώς παράπονα και αυξανόμενες ανησυχίες, υπάρχει όλο και λιγότερη πίστη και τότε τα προβλήματα γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Γι’ αυτό, όπως είπε, ο κόσμος εξαντλείται τόσο πολύ και, δυστυχώς, συχνά καταλήγει σε τραγικές καταστάσεις.

 

   

Με πληροφορίες από mitropolija (Весна Девић)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων