22/06/2022 22/06/2022 Στον μεγάλο πνευματικό αγώνα τον οποίο καταβάλουν οι μοναχοί προκειμένου να ενωθούν με τον Χριστό αναφέρθηκε από την Ιερά Μονή Ζντρεμπαόνικ ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.  Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στη Μονή επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Στο κήρυγμά του εστίασε στο επίκεντρο της ζωής του...
22 Ιουνίου, 2022 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2022 - 13:18

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για τον πνευματικό αγώνα των μοναχών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου για τον πνευματικό αγώνα των μοναχών

Στον μεγάλο πνευματικό αγώνα τον οποίο καταβάλουν οι μοναχοί προκειμένου να ενωθούν με τον Χριστό αναφέρθηκε από την Ιερά Μονή Ζντρεμπαόνικ ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. 

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στη Μονή επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Στο κήρυγμά του εστίασε στο επίκεντρο της ζωής του μοναχού και την απόρριψη από την πλευρά του των υλικών αγαθών που προσφέρει ο κόσμος αυτός.

“Πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια, να καθαρίσουν τις σκέψεις τους, τις καρδιές τους και να προετοιμάσουν τις καρδιές τους για την κατοικία του ζωντανού Θεού, να φύγουν από αυτόν τον κόσμο για να πάρουν ό,τι πιο πολύτιμο από αυτόν τον κόσμο, να πάρουν τα δώρα. του Αγίου Πνεύματος”, ανέφερε σε σημείο του κηρύγματός του.

“Εάν λοιπόν οι μοναχοί και οι μοναχές στερηθούν αυτόν τον κόσμο και ό,τι υπάρχει σε αυτόν, το κάνουν με έναν ειδικό στόχο: να είναι ελεύθεροι να υπηρετούν τον Κύριο μέρα και νύχτα και να λάβουν τα δώρα του Αγίου Πνεύματος”, εξήγησε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αδύναμη θέληση του ανθρώπου σήμερα να αγωνιστεί για την πίστη του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων