18/08/2022 18/08/2022 Έναν νέο διάκονο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωανίκιος. Ειδικότερα, στις 18 Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο  μοναστήρι Cetinje, χειροτόνησε τον υποδιάκονο και απόφοιτο της Θεολογικής Σχολής Vedran Grmuša στο βαθμό του διακόνου. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης  είπε ότι “προσμένουμε την εορτή...
18 Αυγούστου, 2022 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2022 - 14:42

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου χειροτόνησε νέο διάκονο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου χειροτόνησε νέο διάκονο (ΦΩΤΟ)

Έναν νέο διάκονο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωανίκιος.

Ειδικότερα, στις 18 Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο  μοναστήρι Cetinje, χειροτόνησε τον υποδιάκονο και απόφοιτο της Θεολογικής Σχολής Vedran Grmuša στο βαθμό του διακόνου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης  είπε ότι “προσμένουμε την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, την εορτή του φωτός του Θεού και της χάριτος του Θεού”.

«Ο Κύριος, πριν από τα βάσανά Του, και για να ενισχύσει τους μαθητές Του, έδειξε το φως του προσώπου Του, το φως της Θεότητάς Του που έλαμπε από την ανθρώπινη φύση Του. Με αυτό έλαμψε το φως της Αγίας μας πίστης», είπε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

 

Όπως είπε με αυτή τη Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κλήρου και πιστών, «γινόμαστε μέτοχοι του φωτός του Θεού, του ελέους του Θεού, της αγάπης, της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της καλοσύνης και ζούμε μια νέα ζωή, μετέχοντας στα ιερά μυστήρια του Χριστού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων