22/02/2021 22/02/2021 Έκκληση προς όλους τους πιστούς να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τις δύσκολες αυτές ημέρες της πανδημίας, να φροντίζουν τον εαυτό τους και τον συνάνθρωπο και να είναι υπάκουοι στην Εκκλησία, απηύθυνε ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό του Αγίου Σάββα, για πρώτη φορά ως Πατριάρχης, μεταφέροντας...
22 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2021 - 8:28

Ο νέος Πατριάρχης Σέρβιας κοντά στα παιδιά

Διαδώστε:
Ο νέος Πατριάρχης Σέρβιας κοντά στα παιδιά

Έκκληση προς όλους τους πιστούς να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τις δύσκολες αυτές ημέρες της πανδημίας, να φροντίζουν τον εαυτό τους και τον συνάνθρωπο και να είναι υπάκουοι στην Εκκλησία, απηύθυνε ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό του Αγίου Σάββα, για πρώτη φορά ως Πατριάρχης, μεταφέροντας το δικό του μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και ενότητας.
Μάλιστα προσέγγισε με ιδιαίτερη αγάπη τα παιδιά, που παραβρέθηκαν.

“Όποιος έχει την πίστη και την μετάνοια ως ισχυρά θεμέλια, ο Κύριος τον κάνει τον πιο ισχυρό, τον κάνει τον κυβερνήτη του κόσμου” υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Ο Θεός εκτιμά τον άνθρωπο διαφορετικά, τον εκτιμά από καρδιάς. Είναι σημαντικό να υπακούμε στους νόμους, να συγχωρούμε και να ζητάμε συγχώρεση. Χωρίς αυτό, όχι μόνο δεν είμαστε Χριστιανοί, αλλά μπορούμε να πούμε ότι δεν είμαστε ούτε άνθρωποι. (…) Όσο μεγαλύτερη είναι η υπερηφάνεια και η ματαιοδοξία, όσο πιο κλειστοί είμαστε, τόσο πιο μοναχικοί είμαστε, τόσο πιο φτωχοί είμαστε”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων