28/07/2020 28/07/2020 “Η πρόταση της κυβέρνησης για την εκκλησιαστική περιουσία, που μας ανήκει εδώ και αιώνες, είναι ταπεινωτική για εμάς άδικη και αντιβαίνει στο Σύνταγμα της χώρας”, τονίζει σε συνέντευξη του ο Πανιερ. Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος. Μιλώντας στο Radio Svetigora, ο Πανιερώτατος εκτίμησε πως και στο δεύτερο κύκλο επαφών που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της...
28 Ιουλίου, 2020 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2020 - 9:48

“Ο νόμος της κυβέρνηση είναι ταπεινωτικός για την Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Ο νόμος της κυβέρνηση είναι ταπεινωτικός για την Εκκλησία”

“Η πρόταση της κυβέρνησης για την εκκλησιαστική περιουσία, που μας ανήκει εδώ και αιώνες, είναι ταπεινωτική για εμάς άδικη και αντιβαίνει στο Σύνταγμα της χώρας”, τονίζει σε συνέντευξη του ο Πανιερ. Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος.

Μιλώντας στο Radio Svetigora, ο Πανιερώτατος εκτίμησε πως και στο δεύτερο κύκλο επαφών που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της πολιτείας και της Εκκλησίας δεν βγήκε κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα, καθώς η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει το δικό της.

Με κυνικό τρόπο θέλει να μας επιβάλει αυτό το νόμο. Όμως η Εκκλησία διαθέτει τα απαραίτητα αρχεία για να αποδείξει πως αυτό δεν γίνεται. Το κράτος δεν μπορεί να διαγράψει με το έτσι θέλω την ιστορία“, σημείωσε.

Ο Επίσκοπος κ. Ιωαννίκιος, τόνισε πως η κυβέρνηση ενδιαφέρθηκε μόνο μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε ορίσει η Εκκλησία προκειμένου να συνεχίσει τον διάλογο.Θεώρησαν πως η Εκκλησία θα υποχωρούσε μετά τη λήξη της προθεσμίας, γι’ αυτό και δεν έδωσαν κάποια απάντηση μέχρι τότε“, είπε.

Ο Πανιερώατος σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε πως όλο αυτό συμβαίνει για να πλήξει παράλληλα και τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς οι διαδηλώσεις είναι ένα φαινόμενο που οι κυβερνήσεις δεν το βλέπουν θετικά, ιδιαίτερα όταν σε αυτές μετέχουν νέοι άνθρωποι όπως συμβαίνει στο Μαυροβούνιο.

Την ίδια ώρα, πάνω από 2.460 υπογραφές έχουν συγκεντρώσει εκπαιδευτικοί οι οποίοι με τον τρόπο αυτό βρίσκονται στο πλευρό της Εκκλησίας στον αγώνα που δίνει ενάντια στο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση της χώρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων