02/04/2019 02/04/2019 Με το παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα παρασημοφόρησε τον Έλληνα Πρέσβη στο Βελιγράδι, κ. Ηλία Ηλιάδη, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Η παρασημοφόρηση με τη ύψιστη αυτή διάκριση για την Εκκλησία της Σερβίας έγινε σε ειδική τελετή στο Πατριαρχείο στο Βελιγράδι, την Δευτέρα 1η Απριλίου. Με την ευκαιρία αυτή, ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος δήλωσε...
02 Απριλίου, 2019 - 9:07

Ο Πατρ. Ειρηναίος παρασημοφορεί τον Έλληνα Πρέσβη

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Ειρηναίος παρασημοφορεί τον Έλληνα Πρέσβη

Με το παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα παρασημοφόρησε τον Έλληνα Πρέσβη στο Βελιγράδι, κ. Ηλία Ηλιάδη, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Η παρασημοφόρηση με τη ύψιστη αυτή διάκριση για την Εκκλησία της Σερβίας έγινε σε ειδική τελετή στο Πατριαρχείο στο Βελιγράδι, την Δευτέρα 1η Απριλίου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος δήλωσε ότι οι Σέρβοι και οι Έλληνες είναι δύο αδελφοί λαοί: «Δεν είμαστε μόνο γείτονες, αλλά οι φίλοι που μας συνδέει η ιστορία και η Ορθοδοξία. Οι Έλληνες και οι Σέρβοι έχουν πάντα καλές σχέσεις”

Στην τελετή στο Πατριαρχείο παρέστησαν μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στο Βελιγράδι, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στη χώρα, μέλη της  Σερβικής Εκκλησίας, μέλη της ελληνικής κοινότητας στο Βελιγράδι, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος από άλλες χώρες, και εκπρόσωποι της επιστημονικής και πολιτιστικής ζωής της πρωτεύουσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων