21/11/2020 21/11/2020 Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας μετά την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αμφιλοχίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του που αντιμετωπίζει με τον κορωνοϊό. Ο Πανιερώτατος σημείωσε στο μήνυμά του στον τηλεοπτικό σταθμό “Prva” ότι αναρρώνει και πρέπει να παραμείνει σε...
21 Νοεμβρίου, 2020 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2020 - 15:41

“Ο Πατριάρχης εκπλήρωσε την αποστολή που του έδωσε ο Θεός”

Διαδώστε:
“Ο Πατριάρχης εκπλήρωσε την αποστολή που του έδωσε ο Θεός”

Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας μετά την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αμφιλοχίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του που αντιμετωπίζει με τον κορωνοϊό. Ο Πανιερώτατος σημείωσε στο μήνυμά του στον τηλεοπτικό σταθμό “Prva” ότι αναρρώνει και πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση ενώ μίλησε για την θλίψη του για την κοίμηση του Πατριάρχου τονίζοντας ότι “Ο Πατριάρχης Ειρηναίος εκπλήρωσε την αποστολή που του έδωσε ο Θεός στη γη”.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Δόξα τω Θεώ, το κύριο πλήγμα για την υγεία μου έχει περάσει και τώρα αναρρώνω με την παρακολούθηση ενός γιατρού. Πρέπει να είμαι σε απομόνωση. Τα νέα για την κοίμηση του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου είναι θλιβερά, ολόκληρη η Εκκλησία θρηνεί, θρηνεί και υψώνει τις προσευχές της για τον Πατριάρχη, τον πατέρα μας, τον κληρονόμο του Αγίου Σάββα. Μας προσήλωσε με την ευγένεια και την υπομονή του. Τώρα θα ενωθούμε με θλίψη κοντά στο σκήνωμά του στον τάφο του, γύρω από την προσωπικότητά του. Έχει ολοκληρώσει το έργο του στη γη και τώρα αποφάσισε να ξεκουραστεί και να ανταμειφθεί για τις καλές του πράξεις. Όπου υπάρχει σταύρωση, υπάρχει επίσης και η αίσθηση της Αναστάσεωςς του Χριστού και της νέας ζωής. Ο Πατριάρχης Ειρηναίος εκπλήρωσε την αποστολή που του έδωσε ο Θεός στη γη”, δήλωσε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος κ. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στην μεγάλη δοκιμασία για την ανθρωπότητα και την Εκκλησία ενώ σημείωσε “Θρηνούμε για τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο και τον Πατριάρχη Ειρηναίο και ενώνουμε τη θλίψη μας με τους αδελφούς μας. Αυτή είναι μια μεγάλη δοκιμασία για τους ανθρώπους και την Εκκλησία μας, και ελπίζω, όπως έχουμε πολλές φορές στην ιστορία όταν βιώσαμε κρίσεις, να το υπομείνουμε με αξιοπρέπεια και να το ξεπεράσουμε με την βοήθεια του Χριστού.  Ο Πατριάρχης Ειρηναίος μας οδήγησε με σύνεση σε αυτά τα μονοπάτια».

Και κατέληξε: “Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θα θυμάται τον Πατριάρχη Ειρηναίο, επειδή ο Θεός δείχνει τις αρετές του πατριάρχη και του Μητροπολίτη μετά την αναχώρησή τους … Άφησαν ένα μεγάλο σημάδι στην ιστορία του σερβικού λαού”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων