22/11/2020 22/11/2020 «O μακαριστός Πατριάρχης κυρός Ειρηναίος αγαπήθηκε από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, καθώς όλοι κατάλαβαν αυτή την καλοσύνη του Ευαγγελίου, που «ακτινοβολούσε» η προσωπικότητά του», είπε στη σύντομη ομιλία του για τον μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος.   «Εκείνος ήταν σε θέση όχι μόνο να διατηρεί την ψυχραιμία του, αλλά και να απαντά με...
22 Νοεμβρίου, 2020 - 15:10

«Ο Πατριάρχης Ειρηναίος ήταν, όπως έλεγε και το όνομά του, ένας ειρηνοποιός»

Διαδώστε:
«Ο Πατριάρχης Ειρηναίος ήταν, όπως έλεγε και το όνομά του, ένας ειρηνοποιός»

«O μακαριστός Πατριάρχης κυρός Ειρηναίος αγαπήθηκε από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, καθώς όλοι κατάλαβαν αυτή την καλοσύνη του Ευαγγελίου, που «ακτινοβολούσε» η προσωπικότητά του», είπε στη σύντομη ομιλία του για τον μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος.  

«Εκείνος ήταν σε θέση όχι μόνο να διατηρεί την ψυχραιμία του, αλλά και να απαντά με καλές πράξεις σε εκείνους που τον αδικούσαν. Ήταν ειλικρινής, καλός και ανοιχτός σε κάθε διάλογο, υποδηλώνοντας ότι η ηρεμία του και το γεγονός ότι ήταν μαλακός με τους ανθρώπους ήταν η δύναμή του, ενώ η ταπεινοφροσύνη και αυτοσυγκράτησή του ήταν τελικά η σοφία του.

Είμαστε στις μέρες εκείνες που ο κόσμος μιλά, φωνάζει, γράφει για την ειρήνη ίσως περισσότερο από ποτέ σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας, και όμως, στις μέρες μας, ούτε καν εξωτερικά, δεν υπάρχει απουσία πολέμου, ασθενείας, και πνευματική ειρήνη, συμπεριλαμβανομένων και των ορθοδόξων χριστιανών.

Ο λόγος για αυτή την απόσταση από την ειρήνη έγκειται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι ξεχνούν τη βασική αλήθεια – ότι η ειρήνη μεταξύ μας είναι αδύνατη από εμάς μόνον, χωρίς, δηλαδή, την ίδια την πηγή της ειρήνης, τον ίδιο τον Θεό».

Καταλήγοντας, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπάτσκα είπε ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος εκτέθηκε ορισμένες φορές σε άδικες κρίσεις – ορισμένοι δήλωσαν ότι δεν ήταν αρκετά σύγχρονος, άλλοι ότι ήταν άκαμπτος, ότι έδειξε δυσανεξία, που αποδίδεται στην εκκλησία και επίσης ότι ήταν πολύ επιεικής και έτοιμος να συμβιβαστεί.

«Τίποτα από αυτά δεν ισχύει, επειδή ο Πατριάρχης, όπως υπονοούσε το όνομά του, ήταν ένας άνθρωπος ειρήνης και ειρηνιστής και ειρηνοποιός, ακόμη και μεταξύ ανθρώπων, χριστιανών και εθνών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων