10/03/2023 10/03/2023 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφτηκε τους στρατώνες των Φρουρών του Σερβικού Στρατού στο Βελιγράδι, συνοδευόμενος από τους Επισκόπους Μπάτσκας κ. Ειρηναίο και  Λούπλιαν κ. Δωσίθεο και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοβίλιε π. Χαρίτωνα.  Τους υποδέχθηκαν σε αυτή την Επίλεκτη Μονάδα των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Άμυνας κ. Μίλος Βούτσεβιτς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου...
10 Μαρτίου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 17:09

Ο Πατριάρχης Πορφύριος επισκέφθηκε τη Φρουρά του Σερβικού Στρατού

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Πορφύριος επισκέφθηκε τη Φρουρά του Σερβικού Στρατού
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφτηκε τους στρατώνες των Φρουρών του Σερβικού Στρατού στο Βελιγράδι, συνοδευόμενος από τους Επισκόπους Μπάτσκας κ. Ειρηναίο και  Λούπλιαν κ. Δωσίθεο και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοβίλιε π. Χαρίτωνα. 

Τους υποδέχθηκαν σε αυτή την Επίλεκτη Μονάδα των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Άμυνας κ. Μίλος Βούτσεβιτς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Milan Mojsilović και  ο Διοικητής της Φρουράς, Ταξίαρχος Nikola Dejanović.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και έδωσε ως δώρο εικόνες από το εργαστήριο της Ιεράς Μονής Κοβίλιε.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο της Φρουράς, που είναι αφιερωμένο στους πεσόντες ήρωες, όπου ο Πατριάρχης ενημερώθηκε για την ιστορία του.

Στον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος δήλωσε συγκινημένος από την επίσκεψη τους στις εγκαταστάσεις του Σερβικού Στρατού, που όπως είπε χαρακτηριστικά είναι οικείοι, αφού το 2001 με απόφαση της Ιερά Συνόδου της εν Σερβία Εκκλησίας, συνεργάστηκε στενά με τον Σερβικό Στρατό για την ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας και την επιστροφή της στη θέση που της αρμόζει.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό” είπε ο Μακαριώτατος “από το να είναι οι Ιερείς κοντά στους ανθρώπους,  παντού και σε κάθε μέρος, ειδικά όταν πρόκειται για τη στρατιωτική θητεία. Αν υπάρχει ανάγκη για πνευματική υποστήριξη, πνευματικό προσανατολισμό και πνευματική άνεση μεταξύ των ανθρώπων, τότε σίγουρα χρειάζεται στον Στρατό. Σήμερα επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο και μιλήσαμε για την περαιτέρω βελτίωση της Ιερατικής Υπηρεσίας στο Στρατό Ξηράς, με την ανέγερση ναών που πιστεύουμε ότι χρειάζονται σε ορισμένα σημεία”

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η αγαστή αυτή συνεργασία Στρατού και Εκκλησία θα συνεχιστεί και ευχήθηκε ειρήνη και αγάπη σε όλους όσους υπηρετούν.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων