13/01/2022 13/01/2022 Στην καταδίκη ενεργειών εις βάρος μουσουλμάνων που έγινε στην περιοχή Πρίμποϊ προέβη ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με γραπτή δήλωσή του. Ο Μακαριώτατος, ο οποίος βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα, τονίζει στη δήλωση του ότι είναι ανεπίτρεπτο, την περίοδο των Χριστουγέννων, Ορθόδοξοι κάτοικοι της περιοχής αντί...
13 Ιανουαρίου, 2022 - 9:10

Ο Πατριάρχης Πορφύριος καταδικάζει ενέργειες βίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Πορφύριος καταδικάζει ενέργειες βίας

Στην καταδίκη ενεργειών εις βάρος μουσουλμάνων που έγινε στην περιοχή Πρίμποϊ προέβη ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με γραπτή δήλωσή του.

Ο Μακαριώτατος, ο οποίος βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα, τονίζει στη δήλωση του ότι είναι ανεπίτρεπτο, την περίοδο των Χριστουγέννων, Ορθόδοξοι κάτοικοι της περιοχής αντί να αποτρέψουν τέτοιου είδους ενέργειες να συμμετέχουν και οι ίδιοι.

“Αυτές τις μέρες, με λύπη, δυσπιστία και αγανάκτηση, παρακολούθησα τις ειδήσεις σχετικά με τα ατυχή γεγονότα στο Priboj, στα οποία άνθρωποι που πιστεύουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία προσέβαλλαν και απείλησαν τους συμπολίτες τους μουσουλμάνος. Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό το γεγονός ότι όσοι έπρεπε να αποτρέψουν τέτοιες ενέργειες συμμετείχαν σε μια τόσο άτιμη και επικίνδυνη πράξη. Είναι πολύ ανησυχητικό, πως οι νέοι που στα καλύτερά τους χρόνια γιορτάζουν τα Χριστούγεννα – την πιο χαρούμενη γιορτή της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της αγάπης, προσβλητικά και απειλώντας τους συμπολίτες τους συμμετείχαν και αυτοί” αναφέρει.

Τέλος, διαβεβαιώνει ότι τόσο ο ίδιος όσο το Πατριαρχείο Σερβίας καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες και είναι προσηλωμένοι στην αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με διαφορετικές κοινωνικές καταβολές.

“Ως άνθρωπος που ζούσα πάντα σε ένα εθνικά ή θρησκευτικά μικτό περιβάλλον, επισημαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό οι ιερείς να απευθύνονται στους πιστούς στο ναό, αλλά και με το προσωπικό παράδειγμα να μαρτυρούν ότι κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως θρησκείας και έθνους , είναι ο θεοσεβής αδελφός και αδελφή μας. Για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, μόνο αυτή είναι η σωστή στάση, και μόνο έτσι θα παραδεχτεί ο Θεός ότι είμαστε παιδιά Του”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων