16/01/2023 16/01/2023 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος παρευρέθηκε χθες σε συναυλία με τίτλο «Θα τραγουδάω στον Θεό όσο υπάρχω», που διοργανώθηκε με αφορμή την επέτειο των 170 χρόνων από την ίδρυση της Πρώτης Ψαλτικής Χορωδίας του Βελιγραδίου, στο Μέγαρο Μουσικής του Ιδρύματος Ίλια Μιλοσάβλιεβιτς Κόλαρατς, στην καρδιά του Βελιγραδίου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Το συγκεκριμένο Μέγαρο Μουσικής αποτελεί...
16 Ιανουαρίου, 2023 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 13:53

Ο Πατριάρχης Πορφύριος παρέστη σε συναυλία με τίτλο «Θα τραγουδάω στον Θεό όσο υπάρχω»

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Πορφύριος παρέστη σε συναυλία με τίτλο «Θα τραγουδάω στον Θεό όσο υπάρχω»

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος παρευρέθηκε χθες σε συναυλία με τίτλο «Θα τραγουδάω στον Θεό όσο υπάρχω», που διοργανώθηκε με αφορμή την επέτειο των 170 χρόνων από την ίδρυση της Πρώτης Ψαλτικής Χορωδίας του Βελιγραδίου, στο Μέγαρο Μουσικής του Ιδρύματος Ίλια Μιλοσάβλιεβιτς Κόλαρατς, στην καρδιά του Βελιγραδίου.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Το συγκεκριμένο Μέγαρο Μουσικής αποτελεί μνημείο μεγάλης πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας και έχει ανακηρυχθεί ως πολιτιστικό αγαθό.

«Η Πρώτη Ψαλτική Χορωδία του Βελιγραδίου ενώνει την ιστορία της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας μας. Η Χορωδία αυτή συμμετείχε στις τελετές στέψης όλων των Σέρβων ηγεμόνων και ενθρόνισης των Πατριαρχών της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Έζησε τη χρυσή εποχή της κατά τη διάρκεια του τριακονταετούς έργου του διασημότερου Σέρβου συνθέτη, Στέβαν Μοκράνιατς, με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου, και εκτός από αυτόν, στην συγκεκριμένη χορωδία συμμετείχαν οι σημαντικότεροι συνθέτες της Σερβίας: Κορνέλιε Στάνκοβιτς, Ιωσήφ Μαρίνκοβιτς, Ντάβοριν Γένκο, Στανισλάβ Μπινίτσκι
Συνθέτης, Κόστα Μανόιλοβιτς, Στέβαν Χρίστιτς και πολλοί άλλοι.

Νιώθοντας ειλικρινή χαρά, συγχαίρω τους μαέστρους της χορωδίας, την κα Svetlana Vilic και την κα Radmila Knežević, τα μέλη της χορωδίας και τον π. Petar Lukić, για τα 170 χρόνια από την ίδρυση της Πρώτης Ψαλτικής Χορωδίας του Βελιγραδίου. Εύχομαι να συνεχίσουν να τραγουδούν προς δόξα του Θεού, καθώς και να συγκεντρωνόμαστε για πολλά ακόμη χρόνια στις υπέροχες εορταστικές αίθουσες του Κόλαρατς», έγραψε χαρακτηριστικά στο προφίλ του στο instagram ο Μακαριώτατος.

 

Με πηγή και φωτογραφίες από tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων