19/03/2021 19/03/2021 Συνάντηση με τον Πρίγκιπα της Σερβίας Αλέξανδρο και την Πριγκίπισσα Αικατερίνη είχε την Παρασκευή 19 Μαρτίου, για πρώτη φορά με την ιδιότητά του ως Προκαθημένου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος.  Ο Μακαριώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο βασιλικό παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου με αφορμή την τοποθέτηση ενός νέου σταυρού...
19 Μαρτίου, 2021 - 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2021 - 17:24

Ο Πατρ. Πορφύριος πνευματικός πατέρας όλων των Σέρβων

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Πορφύριος πνευματικός πατέρας όλων των Σέρβων

Συνάντηση με τον Πρίγκιπα της Σερβίας Αλέξανδρο και την Πριγκίπισσα Αικατερίνη είχε την Παρασκευή 19 Μαρτίου, για πρώτη φορά με την ιδιότητά του ως Προκαθημένου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος. 

Ο Μακαριώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο βασιλικό παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου με αφορμή την τοποθέτηση ενός νέου σταυρού σε αυτόν.

Μετά τον αγιασμό ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο σταυρός για τους Ορθοδόξους χριστιανούς. “Με τη τη δύναμη του Θεού και την αμέτρητη αγάπη Του για τον άνθρωπο, ο Τίμιος Σταυρός είναι για εμάς σημείο ανανέωσης και πηγή Ανάστασης”, ανέφερε.

“Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Στέμμα είναι τα παλαιότερα θεσμικά όργανα του λαού μας. Αυτά τον διατήρησαν και καθοδήγησαν για αιώνες. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε μαζί αυτή την παράδοση της συνεργασίας για το γενικό όφελος του σερβικού λαού, με τον Πατριάρχη Πορφύριο, ως πνευματικό πατέρα όλων μας”, δήλωσε ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων