06/04/2023 06/04/2023 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε χθες στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι, τους φοιτητές της δωδέκατης τάξης των Ανωτάτων Σπουδών Ασφάλειας και Άμυνας της Σχολής Εθνικής Άμυνας «Duke Radomir Putnik» (Δούκας Ράντομιρ Πούτνικ). Στην δεξίωση παρέστησαν και ο Επίσκοπος Marča κ. Σάββας. Ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και είπε...
06 Απριλίου, 2023 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2023 - 9:06

Ο Πατριάρχης Πορφύριος συνομίλησε με φοιτητές της Σχολής Εθνικής Αμύνης

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Πορφύριος συνομίλησε με φοιτητές της Σχολής Εθνικής Αμύνης

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε χθες στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι, τους φοιτητές της δωδέκατης τάξης των Ανωτάτων Σπουδών Ασφάλειας και Άμυνας της Σχολής Εθνικής Άμυνας «Duke Radomir Putnik» (Δούκας Ράντομιρ Πούτνικ). Στην δεξίωση παρέστησαν και ο Επίσκοπος Marča κ. Σάββας.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και είπε ότι “το ζήτημα της ασφάλειας είναι σημαντικό τόσο για το άτομο όσο και για την κοινότητα, και ότι αυτός ο όρος σημαίνει πολύ περισσότερα από βιολογική και σωματική ασφάλεια”. Ο Μακαριώτατος πρόσθεσε ότι “με την έννοια της ασφάλειας μπορούμε να εννοούμε την ουσιώδη ασυλία, την ασυλία του λαού”.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό σύστημα στον τομέα της εθνικής ασφάλειας. Ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος επεσήμανε ότι η ασφαλής και ειρηνική ζωή της πολιτείας και του λαού είναι πάντα επιβεβλημένη, για την οποία μαρτυρεί διαρκώς η Εκκλησία. Ευχήθηκε στους συμμετέχοντες κάθε επιτυχία στην μετεκπαίδευσή τους, καθώς και στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Πριν από τη δεξίωση, οι καλεσμένοι επισκέφθηκαν το μουσείο της εν Σερβία Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Με πληροφορίες κα φωτογραφίες από tvhram, spc.rs

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων