20/10/2022 20/10/2022 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Ινδονησίας στη Δημοκρατία της Σερβίας, Mohamed Chandra, στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο Μακαριώτατος καλωσορίζοντας τον εκπρόσωπο ενός φιλικού κράτους προς την Σερβία, τόνισε ότι η αρμονία και η συνεργασία σε χώρες που καθορίζονται από τη διαθρησκευτική πολυμορφία, όπως συμβαίνει με τη Σερβία και...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2022 - 12:36

Ο Πατριάρχης Πορφύριος υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Ινδονησίας στη Σερβία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Πορφύριος υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Ινδονησίας στη Σερβία

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Ινδονησίας στη Δημοκρατία της Σερβίας, Mohamed Chandra, στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Μακαριώτατος καλωσορίζοντας τον εκπρόσωπο ενός φιλικού κράτους προς την Σερβία, τόνισε ότι η αρμονία και η συνεργασία σε χώρες που καθορίζονται από τη διαθρησκευτική πολυμορφία, όπως συμβαίνει με τη Σερβία και την Ινδονησία, έχουν μεγάλη σημασία για την σταθερότητα και την ανάπτυξη των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Ο Πρέσβης της Ινδονησίας αναφέρθηκε στον διαθρησκευτικό διάλογο μεταξύ Σερβίας και Ινδονησίας, ο οποίος διοργανώθηκε σε πολλές περιπτώσεις και στις δύο χώρες και ο οποίος έφερε ευεργετικά αποτελέσματα.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν στην ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ κρατών, εθνών και θρησκευτικών κοινοτήτων σε όλα τα επίπεδα, δεδομένου ότι η εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία τρέφει μια παράδοση αιώνων ανοιχτού και ειλικρινούς διαθρησκευτικού διαλόγου.

Επίσης ο Μακαριώτατος επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Βελιγραδίου και του Ισλαμικού Πανεπιστημίου στη Γιογκιακάρτα, που ξεκίνησε με την ευκαιρία αυτή.

Ο Πρέσβης της Ινδονησίας, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την φιλοξενία, είπε ότι θα προσπαθήσει να καταστήσει τη διπλωματική του αποστολή επωφελής για όλους τους πολίτες και των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων